Maannomade
Maannomade Spirituality 4 nov 2021

De nieuwe maan staat in Schorpioen: we krijgen een schop onder onze kont

Op 4 november 2021 is het weer zover; een nieuwe maan staat voor ons klaar! Als start van een nieuwe periode maakt zij ons mentaal klaar en in het sterrenbeeld Schorpioen is het echt tijd voor verandering.

Modern astroloog de Maannomade legt vandaag op Bedrock uit wat we precies van de nieuwe kunnen verwachten en hoe we ons daar het beste op kunnen voorbereiden.

Vast ritme

De mens en het brein houdt van zijn vaste patronen om snel keuzes te maken. Niet alleen is dat een stuk efficiënter dan urenlang na te denken over het uitvoeren van nieuwe handelingen, maar daarnaast kost het ook een stuk minder energie door de snelle uitvoering van onze monkey mind.

Maar deze monkey mind zit dus net als de Baby Boom-generatie vast in oude patronen. Kijkend naar jezelf hebt jij ook vaste patronen, bijvoorbeeld jouw ochtendritueel. Of de manier waarop je reageert als iemand wat lelijks over je zegt. Hierbij reageer je niet vanuit rationaliteit, maar vanuit de pijn die diep van binnen zit.

Nu de nieuwe maan op ons staat te wachten, zullen we ons meer open stellen voor heling om oude vastgeroeste patronen te kunnen doorbreken. Wat kunnen we verwachten?

Waarom je intenties wilt zetten bij de volgende nieuwe maan

Nieuwe maan in Schorpioen

Tijdens de nieuwe maan op 4 november komen de maan en de zon samen in hetzelfde sterrenbeeld waarmee ze elkaars krachten bundelen. De zon met invloed op onze algemene gevoelens en de maan met invloed op ons onderbewustzijn zorgen samen voor een krachtige maanenergie om te resetten voor een nieuw begin.

BEDROCK’s niet-zweverige maandhoroscoop van oktober 2021

De start van de fase breekt aan als de maan tussen aarde en zon schuift, waardoor het zonlicht onderbroken wordt en de maan in het duister valt. Een momentje om in jezelf te keren en te voelen wat jouw hart en onderbewustzijn je vertelt. Zeg maar hallo tegen nieuwe inzichten!

Healing

De nieuwe maan staat vol in het emotionele teken Schorpioen, maar is niet de allerbeste uiter. Niet omdat Schorpioen zich niet bewust is van zijn emoties maar omdat hij niet zijn diepste emoties met anderen wilt delen. Deze nieuwe maan zal precies zo werken, waardoor deze best eens zwaar kan aanvoelen.

Ondanks dat de nieuwe maan staat voor een nieuw begin, leren we dankzij Schorpioen dat we eerst het werk moeten verrichten om een nieuw begin te kunnen maken. Natuurlijk is het werk niet makkelijk, anders hadden we dat allang gedaan. De kracht van Schorpioen ligt namelijk in het onthullen van onze diepste pijnen, trauma’s en vervelende ervaringen die we op hebben gedaan zodat we er sterker uit kunnen komen.

Het zwaarste deel hebben we al gedaan, toen de volle maan in april in Schorpioen stond maar nu wordt het tijd om vooruit te gaan kijken en de lessen in de praktijk te brengen om verder te helen. Het is tijd voor actie en dankzij de nieuwe maan heb je nu alle kracht in je om de komende weken daadwerkelijk de verandering te gaan doorbrengen.

Luister ook: Bedrock Talks: een niet-zweverig verhaal over astrologie met modern astrologe Maannomade

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
De nieuwe maan staat in Schorpioen: we krijgen een schop onder onze kont
Sluiten