Maannomade
Maannomade Spirituality 6 sep 2021

De nieuwe maan staat deze maand in Maagd: een schop onder je kont

Vandaag is het weer zover; een nieuwe maan staat voor ons klaar! Als start van een nieuwe periode maakt zij ons mentaal klaar en in het sterrenbeeld Maagd is het tijd om onze eigen kracht te herpakken!

Modern astroloog de Maannomade legt uit wat we deze nieuwe maan kunnen verwachten en hoe we ons daar het beste op kunnen voorbereiden.

Onzekere tijden

Er is veel gaande waar we geen invloed op hebben, waaronder de toekomst. Nu de wereld in brand staat, we geen idee hebben of we ooit een huis met tuin kunnen kopen en of we over een paar jaar nog een baan hebben, is er veel onzekerheid om mee te dealen.

Een glazen bol om de toekomst te voorspellen zou handig zijn… Ondanks de onzekerheid is er wel veel dat we wel zelf in handen hebben, en de nieuwe maan in Maagd komt precies op tijd om je de juiste inzichten te geven in jouw eigen kracht.

Nieuwe maan betekent nieuwe inzichten

Tijdens de nieuwe maan op 6 september komen de maan en de zon samen in hetzelfde sterrenbeeld waarmee ze elkaars krachten bundelen. De zon met invloed op onze algemene gevoelens en de maan met invloed op ons onderbewustzijn zorgen samen voor een krachtige maanenergie om te resetten voor een nieuw begin.

De start van de fase breekt aan als de maan tussen aarde en zon schuift, waardoor het zonlicht onderbroken wordt en de maan in het duister valt. Een momentje om in jezelf te keren en te voelen wat jouw hart en onderbewustzijn je vertelt. Zeg maar hallo tegen nieuwe inzichten!

Dé niet-zweverige maandhoroscoop: zon verhuist naar de georganiseerde Maagd

Harde lessen

De komende nieuwe maan staat in Maagd, een sterrenbeeld dat ons leert om onze verantwoordelijkheden te nemen. Ook in onzekere tijden hebben we altijd twee keuzes: jezelf erbij neerleggen en het lot ondergaan (a.k.a. slechte keuze) of jezelf een schop onder de kont te geven en alles in je macht te gebruiken om zelf de controle te houden.

En de laatste keuze is de keuze die Maagd ons geeft. Als hardwerkende, superkritische en krachtige sterrenbeeld is het Maagd die ons laat zien dat we altijd een keuze hebben. En altijd een mogelijkheid hebben om zelf de situatie te analyseren om met nieuwe oplossingen te komen.

Maagd laat zien dat we alle wijsheid zelf in pacht hebben of in hand bereik, als we maar onze verantwoordelijkheid nemen om het lot om te draaien.

To do 

De komende nieuwe maan leert ons dus om anders naar onzekerheden en problemen te kijken. De kritische kant die Maagd met zich meebrengt zorgt ervoor dat we puur gaan kijken naar de praktische kant zodat we ons niet laten beïnvloeden door emoties.

Praktisch, want daar hebben we invloed op als we maar onze verantwoordelijkheden nemen en ons beste beentje voort zetten. Bedenk daarom tijdens de komende nieuwe maan tegen welke problemen jij aan blijft lopen, want het is Maagd die ervoor zorgt dat je de kracht in jezelf vind om het probleem aan te pakken.

Maak een stappenplan, schrijf je to-do lijst op en zorg ervoor dat je niet stil zit. De praktische kant van Maagd en de vernieuwde energie die de nieuwe maan met zich meebrengt zullen ervoor zorgen dat je batterij vol genoeg is om aan de slag te gaan!

Meer astro vibes?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
De nieuwe maan staat deze maand in Maagd: een schop onder je kont
Sluiten