Maannomade
Maannomade Spirituality 7 aug 2021

De nieuwe maan staat in Leeuw: blijf hoop houden in onzekere tijden

Op zondag 8 augustus 2021 is het weer zover; een nieuwe maan staat voor ons klaar. Wat betekent dat? Als start van een nieuwe periode maakt de nieuwe maan ons mentaal klaar. En in het sterrenbeeld Leeuw zal de nieuwe maan zorgen voor licht in de duisternis. 

BEDROCK’s modern astroloog legt uit wat je van deze nieuwe maan in Kreeft precies kan verwachten.

Onzekere tijden

Afgelopen weken waren onzeker, heftig en zeer confronterend. We zijn bezig met een grote transitie naar een wereld waarin meer aandacht voor elkaar en duurzaamheid is, maar met de trauma’s van afgelopen weken blijkt maar weer dat we er nog niet zijn.

De aanslagen op de Nederlandse persvrijheid waarmee de onzekerheid van ons bestaan werd aangetoond, de waterrampen in Limburg en Europa en de rijzende positieve Covid-19 gevallen zorgden weer voor mentale onrust.

In een periode waarin al veel stress aanwezig is, werden we toch flink opgeschud door wat er heeft afgespeeld. Zoveel onzekerheid en angst in de wereld, maar gelukkig is daar de nieuwe maan in Leeuw die ons heldere inzichten en hoop voor de toekomst zal geven.

De kracht van de nieuwe maan

Tijdens de nieuwe maan op 8 augustus komen de maan en zon samen in hetzelfde sterrenbeeld waarmee ze elkaars krachten bundelen. De zon met invloed op onze algemene gevoelens en de maan met invloed op ons onderbewustzijn zorgen samen voor een krachtige maanenergie om te resetten voor een nieuw begin.

Dé niet-zweverige maandhoroscoop: een feestje, want de zon staat in Leeuw

De start van de fase breekt aan als de maan tussen aarde en zon schuift, waardoor het zonlicht onderbroken wordt en de maan in het duister valt. Een momentje om in jezelf te keren en te voelen wat jouw hart en onderbewustzijn je vertelt. De komende nieuwe maan valt in Leeuw, een sterrenbeeld dat ons lessen zal leren in het teken van het hart, de kracht die we in ons hebben en de warme positiviteit die we uit kunnen stralen.

De vurige Leeuw laat ons zien dat we ons niet moeten laten overmannen door angst, maar juist onze kracht en warmte moeten gebruiken om de angst te verdrijven.

De lessen van de Leeuw

De onzekerheid zal komende tijd nog een lange, blijvende factor zijn en dus moeten we ermee dealen. Maar de Leeuw is niet bang, wellicht diep van binnen, maar ook weet zij dat het geen zin heeft om in een hoekje te blijven zitten. We hebben zoveel kracht in ons hart zitten, dat het echt tijd is om daar vaker naar te luisteren.

Tijd om ons hart het leiderschap over ons leven te geven in plaats van deze aan ons brein dat geregeerd wordt door angst. Het is juist ons hart waar de warmte en het licht zit om niet alleen voor onszelf, maar ook juist voor anderen het lichtbaken te zijn. Hoeveel pijn we ook hebben, je hebt altijd een keuze om warmte uit te stralen in plaats van angst en haat.

Slecht geslapen? Dat komt misschien door de volle maan

Gebruik daarom je hart om jezelf positief te uiten, om de hoop te blijven houden en als trotse leider aan te geven dat het allemaal goed zal komen. Zolang er hoop is, is er leven. Dus leef elke dag vanuit je hart, spring in het diepe ook al is het zo eng, wees de aardige als er onaardig wordt gedaan en lach eens wat vaker naar de vreemden in de trein.

Liefde zit in ons allemaal en soms hebben we een glimlach, een goedemorgen of een complimentje nodig om de warmte te verspreiden! Wil je deze nieuwe maan een extra boost geven, schrijf dan je intentie op en draag deze dichtbij je als herinnering aan de belofte die je hebt gedaan.

Nog mooier als je de nieuwe maan samen met anderen viert, om de onderlinge liefde te laten stralen in de duisternis.

Let love rule!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
De nieuwe maan staat in Leeuw: blijf hoop houden in onzekere tijden
Sluiten