Maaike Kooijman
Maaike Kooijman News 30 sep 2018
Leestijd: 2 minuten

Zo goed: 80 procent van de nieuwe collectie van Lush is verpakkingsvrij

Een merk dat ‘fighting animal testing‘ op z’n canvastasjes heeft staan, heeft natuurlijk sowieso een streepje voor. Maar toen we hoorden dat Lush ook nog een (kerst)collectie lanceert die niet alleen helemaal vegan, maar ook nog eens voor 80 procent verpakkingsvrij is, ging ons hart al helemaal sneller kloppen. Want onze Zero Waste Challenge mag dan bijna voorbij zijn, we blijven altijd op zoek naar duurzame varianten van producten die we dagelijks gebruiken.

Immers: als je echt zero waste wilt leven, moet je alle aspecten van je leven aanpakken. In haar laatste update schreef Bedrock’s Rosa dan ook dat ze het lastig vond om over haar uitdaging te oordelen op de korte termijn: “Mijn oude shampooflessen heb ik immers nog en in mijn keukenkastje staan nog steeds plastic producten die nog niet op zijn, maar ik ook niet wil weggooien. Ik denk dat het aannemen van een lifestyle meer tijd kost als je je er echt helemaal aan over wilt geven.” Gelukkig wordt dat wel heel makkelijk met deze nieuwe lijn – in ieder geval het gedeelte van de shampooflessen.

80 procent verpakkingsvrij

Lush lanceerde afgelopen vrijdag maar liefst 117 nieuwe producten, die in ieder geval de komende maanden te koop zijn. Daarvan is 100 procent plantaardig en 80 procent verpakkingsvrij. Voor de shower gels geldt bijvoorbeeld dat er per geur twee varianten zijn: één met verpakking en een ‘naakte variant’, zoals ze het zelf noemen.

Het merk strijdt overigens al langer tegen plastic. Ze verkopen natuurlijk al een tijdje naakte shampoo bars en massage bars, en bovendien zijn al hun potjes en flesjes gemaakt van gerecycled plastic. Dat recyclen doen ze zelf, in hun ‘Green Hub’. Als je vijf lege potjes of flesjes inlevert, worden die door Lush opnieuw verwerkt en krijg jij een gezichtsmasker cadeau. Zelfs producten die je online bestelt, komen bij je aan in een gerecyclede doos.

Lush nieuwe collectie verpakkingsvrij

De nieuwe collectie van Lush

En o ja, zoals je van Lush gewend bent, zijn de nieuwe producten ook nog heel schattig. In de collectie zitten bijvoorbeeld ‘dubbele bruisballen’ die een sneeuwpop of Kerstman moeten voorstellen en een nieuwe shower jelly in de vorm van een ijsbeer. Verder zijn er vooral heel veel sterren en glitters. Love it!

Wil je toch nog even wachten tot december met de échte kerstgekte? Ga dan voor de neutralere (maar uiteraard wel kleurrijke) naakte body lotion of body conditioner. Alle producten kun je bekijken op de site.

Meer over duurzame cosmetica

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Zo goed: 80 procent van de nieuwe collectie van Lush is verpakkingsvrij
Sluiten