Nieuw maan staat in Kreeft: tijd om de muur om je heen te laten zakken

In de nacht van 9 op 10 juli – vanavond dus – is het zover en schittert de nieuwe maan tijdens haar hoogtepunt die samenvalt met een zoneclips. Niet alleen krijgen we dus heel veel maanenergie op ons af, maar met een extra boost van de zon wordt dit een kosmisch hoogtepunt dat van binnen een gevoelige snaar zal raken.

BEDROCK’s modern astroloog legt uit wat je van deze nieuwe maan in Kreeft precies kan verwachten.

Nieuwe maan samen met de zoneclips

De nieuwe maan is een hoogtepunt dat ons klaar maakt voor een nieuwe periode en alhoewel deze elke maand weer bijzonder is, krijgt ze een extra gouden tintje als ze samenvalt met de zoneclips. Afhankelijk van onze locatie op aarde kunnen we de zoneclips met het oog zien, maar energetisch voelen we deze elke keer.

De eclips staat voor een keerpunt in ons leven en geeft daarbij de nieuwe maan een extra krachtige boost. Geen nieuwe maan om te missen dus, want deze samenkomst zal ervoor zorgen dat een nieuwe fase aan zal breken, ongeacht of je er klaar voor bent of niet.

Time for change

Kijkend naar de lessen van 2021 wordt duidelijk dat we langzaam in transitie zijn en deze transitie zal extra versterkt worden door de nieuwe maan van juli! Een transitie waarbij we afstand nemen van de gebouwde eilandjes en toewerken naar een wereld waar we elkaar samen kunnen opvangen en de zorgen voor de aarde samen dragen.

Waarom je intenties wilt zetten bij de volgende nieuwe maan

Tijdens corona zijn de verschillen tussen onze werelden steeds groter worden, men trekt zich steeds meer terug in eigen bubbels en verliest daardoor anderen uit het oog. Niet alleen vergroot dit eenzaamheid, maar groeit ook het ‘wij tegen hen’ gevoel waardoor meer onbegrip ontstaat voor de emoties of situaties van anderen.

Onze achtergrond heeft een groot effect op ons leven en de trauma’s van het verleden dragen we nog steeds met ons mee. Om onze eigen onzekerheden te verbergen, trekken we niet alleen een muur op, maar ook onze ego. Een verblindende vlek die ervoor zorgt dat de afstand tussen elkaar steeds groter wordt. Gelukkig komt de nieuwe maan precies op tijd om verandering teweeg te brengen.

Kreeft vibes

De krachtige samenkomst van zon en nieuwe maan valt in het Water sterrenbeeld Kreeft. Water sterrenbeelden omarmen emoties in de meest brede zin en Kreeft is daar zeker geen uitzondering op. Als meest zorgzame sterrenbeeld van de dierenriem is het Kreeft die ons leert om ons kwetsbaar en zorgzaam open te stellen. Om niet alleen onszelf, maar ook onze achtergronden te omarmen, hoe verschillend deze ook mogen zijn. En natuurlijk om niet alleen een veilige omgeving voor ons zelf te creëren, maar vooral voor de mensen om ons heen waarbij moeilijke gesprekken zonder oordelen gevoerd kunnen worden.

Volle maan versus nieuwe maan: wat is het verschil?

De nieuwe maan + zoneclips in Kreeft laat ons dus zien dat het tijd is om onze eigen ego achter te laten en ons open te stellen voor de needs van anderen om ons heen om onze warmte uit te kunnen stralen. Maar voordat we zelf warmte uit kunnen stralen, moeten we eerst onze eigen onzekerheden onder ogen komen.

Kwetsbaar opstellen is namelijk een talent dat niet onderschat moet worden omdat er veel moed voor nodig is. De nieuwe maan kan emotioneel heftig voelen, maar Kreeft weet precies de vinger op de zere plek te leggen Deel daarom zelf deze moeilijke onderwerpen met anderen om een omgeving te creëren waar ruimte is om kwetsbaar te zijn. Het is tijd voor liefde en veiligheid voor iedereen!

Reageer op artikel:
Nieuw maan staat in Kreeft: tijd om de muur om je heen te laten zakken
Sluiten