Een Netflix-must see voor tijdens de feestdagen: Coco

Yes, weekend! Tijd om in je joggingbroek op de bank te hangen met films en series en je verstand op nul. Of toch niet? Op Netflix vind je niet alleen dingen als Gossip Girl en Pretty Little Liars, maar ook een heleboel toffe films en documentaires die je wereldbeeld verbreden. Daarom geven wij elke week een nieuwe Netflix-tip. Dit keer tippen we een prachtige film voor tijdens de feestdagen: Coco.

De kerstperiode is de uitgelezen kans om lekker op de bank naar je favoriete kerstfilms te kijken. Althans… als je van kerstfilms houdt. Want sommige mensen vinden die cheesyness rond kerst helemaal niks.

Daarom tippen we deze week een mooie film voor tijdens de feestdagen, maar dan eentje die niét barst van de extreem zoete, sentimentele clichés.

Coco: geen oppervlakkige animatiefilm

Coco is een animatiefilm van Pixar. Denk je daarbij meteen aan een oppervlakkige kinderfilm? Het tegendeel is waar. Niet voor niets kreeg de film talloze gerenommeerde prijzen (waaronder een Golden Globe) voor beste animatiefilm.

Ook leuk: Dit zijn de levenslessen die ik uit Disney-films haal

De film speelt zich af tegen de achtergrond van Dia De Los Muertos, de Mexicaanse Dag Van de Doden. Aftakeling, dood en rouw vormen centrale thema’s in de film.

Het knappe aan deze film is dat deze pijnlijke thema’s niet gemeden worden. Dat op zich al is best uniek voor een film met kinderen als grootste doelpubliek.

Coco: over de dood en het belang van familie

De film gaat over hoofdpersonage Miguel, een 12-jarig jongetje dat op het Mexicaanse platteland opgroeit. Miguel heeft een passie voor muziek, al wordt die passie niet aangemoedigd door zijn familie.

Tegen beter weten in beslist hij om toch zijn dromen na te jagen op zoek naar kansen om zijn talent voor muziek te ontplooien. Het lijkt daarom alsof de film gaat over het najagen van dromen, maar er zit meer in dan dat.

De film kaart op subtiele wijze het belang van familie aan en maakt de dood bijna vanzelfsprekend bespreekbaar. Een mooie les voor kinderen, maar even goed voor volwassenen (waar dood en rouw nog al te vaak taboe zijn).

Tip: Wat je tegen iemand kan zeggen die aan het rouwen is

Oh ja: dan is de film ook nog een kleurrijk feest vol geweldige muziek en interessante elementen van de Mexicaanse cultuur. Need we say more? Ga’m nou maar eens kijken deze vakantie.

Bekijk hieronder de trailer van Coco:

Meer Netflix tips?

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en download Bedrock's Grote Vegan Kookboek 🌿

Reageer op artikel:
Een Netflix-must see voor tijdens de feestdagen: Coco
Sluiten