Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Society 31 aug 2019
Leestijd: 3 minuten

Welke rol speel jij bij het opbouwen van een nieuwe samenleving? Dat is de vraag in The Society op Netflix

Yes, weekend! Tijd om in je joggingbroek op de bank te hangen met films en series en je verstand op nul. Of toch niet? Op Netflix vind je niet alleen dingen als Gossip Girl en Pretty Little Liars, maar ook een heleboel toffe films en documentaires die je wereldbeeld verbreden. Daarom geven wij elke week een nieuwe Netflix-tip. Vandaag nemen we je mee in de mysterieuze bubbel van de serie The Society.

Stel: je gaat met een paar schoolklassen op field trip, maar diezelfde dag verdwijnen op mysterieuze wijze alle bewoners van de stad waar je woont. ‘s Avonds komt de bus weer terug. In een verlaten spookstad. En niemand weet wat er aan de hand is.

Dat is het uitgangspunt van de Netflix Original serie The Society. Hiermee geeft Netflix een totaal andere wending aan de term ‘tienerdrama’. Mocht je bij de term tienerdrama al met je ogen rollen, wacht dan nog even. Deze serie is namelijk niet die voorspelbare serie die je misschien zou verwachten.

Het opzetten van een nieuwe gemeenschap

In de stad West Ham hangt al een tijd een vieze geur die de gemoederen bezig houdt. De stad besluit de kinderen van het dorp op schoolreis te sturen. Wanneer de kinderen diezelfde nacht weer terug komen in West Ham – de schoolreis werd last minute tóch afgebroken – is de stank verdwenen. Maar dat is niet het enige: de stad is volledig verlaten.

Alle uitgangen van de stad zijn begroeid met natuur en zijn onbegaanbaar. Contact met de buitenwereld is niet meer mogelijk – en niemand weet wat er aan de hand is. Eerst lijkt het ontbreken van ouderlijk toezicht tot een groot feest (want: zuipen zonder dat je ouders een oogje in het zeil houden), maar al snel realiseren de tieners zich dat ze een nieuwe gemeenschap op moeten bouwen om met elkaar te kunnen overleven.

Dit wil je vast ook lezen: Is de mens wel gemaakt om constant gelukkig te zijn? Evolutionaire psychologie zegt van niet

Iemand moet de leiding nemen. Maar wie? Er moeten voedselvoorraden komen. Maar hoe? Ruzies en conflicten moeten worden opgelost. En zijn geen regels, wetten en politie. En er moet ook nog uitgezocht worden hoe alles weer back to normal wordt. Want waar zijn alle ouders? Zijn de kinderen in een paralel universum? En wat heeft die stank er mee te maken?

De personages in The Society

Een tienerdrama zou geen tienerdrama zijn als er geen stereotype personages in voor zouden komen. En inderdaad, we zien het plaatselijke football-team, een bad guy (Campbell), een populaire rijkeluiszoon (Harry), een geboren leider (Cassandra) en haar zusje, die altijd in Cassandra’s schaduw lijkt te staan (Ally). Niets nieuws, zou je zeggen.

Maar wacht – we zien ook nog interessante personages langskomen. Onze favoriet is Sam, een dove, homoseksuele jongen die vrijwel alleen in gebarentaal kan communiceren. En dan hebben we het nog niet gehad over Helena, een streng Christelijk meisje die een complete collectie wapens thuis blijkt te hebben.

The Society | Trailer [HD] | Netflix

No parents. No rules. No way out. The Society arrives May 10 only on Netflix. Watch The Society, only on Netflix: https://www.netflix.com/title/80197989 SUBSCRIBE: http://bit.ly/29qBUt7 About Netflix: Netflix is the world’s leading internet entertainment service with 130 million memberships in over 190 countries enjoying TV series, documentaries and feature films across a wide variety of genres and languages.

Waarom ook jij The Society op Netflix moet kijken

The Society is een serie waar je zeker van kunt genieten als je andere tienerdrama’s, zoals bovengenoemd Pretty Little Liars en Gossip Girl, in één ruk uitgekeken hebt. Maar wat The Society zo bijzonder maakt, is dat het je echt aan het denken zet.

Als jij in zo’n zelfde situatie zou belanden, wat zou jij dan doen? Zou je rustig blijven wachten, of zou de je leiding nemen? Dat is wat ons betreft meteen wat de serie zo goed maakt. De situatie is zo bizar dat je het je bijna niet voor kunt stellen.

Het eerste seizoen van The Society heeft 10 afleveringen van een uur. Seizoen 1 uitgespeeld? No worries, ze zijn op dit moment seizoen 2 al aan het filmen. Er is nog geen officiële verschijningsdatum, maar seizoen 2 wordt in 2020 verwacht.

Meer Netflix tips op Bedrock

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Welke rol speel jij bij het opbouwen van een nieuwe samenleving? Dat is de vraag in The Society op Netflix
Sluiten