Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Better World 28 jul 2018

De Netflix Original Nanette is een comedyshow met een scherp maatschappelijk randje

Yes, weekend! Tijd om in je joggingbroek op de bank te hangen met films en series en je verstand op nul. Of toch niet? Op Netflix vind je niet alleen dingen als Gossip Girl en Pretty Little Liars, maar ook een heleboel toffe films en documentaires die je wereldbeeld verbreden. Daarom geven wij elke week een nieuwe Netflix-tip. Dit keer: Nanette, een comedyshow van Hannah Gadsby.

Als je de media een beetje volgt, dan heb je misschien al wel gelezen over de show Nanette, van de Australische comedienne Hannah Gadsby. Waar Netflix Originals meestal heel mooi gefilmd zijn en een goed verhaal hebben, is dit ‘gewoon’ een optreden van een uur lang, van één vrouw op een podium. En dat is nou net wat het zo geweldig maakt.

Nanette van Hannah Gadsby

Hannah Gadsby laat je namelijk geen moment verveeld: dit is stand-up in de meest pure én kwetsbare vorm. Want Gadsby maakt niet zomaar grapjes. Haar show Nanette zit vol persoonlijke verhalen over gender, seksualiteit en jeugdtrauma’s. Achter elke grap zit een verhaal – soms luchtig, soms alleen maar heel heftig.

Maar Nanette is ook een show waarin haar moeite met stand-up comedy naar voren komt. Gadsby vertelt dat ze haar humor vooral heeft ontwikkeld zodat ze de spanning weg kon nemen als ze ergens binnenkwam en mensen in de war waren over haar gender. Daarom ging ze over op zelfspot, en dat wil ze niet meer. Want: “Zzlfspot is geen nederigheid. Het is vernedering.”

Hoewel haar show hilarisch is, zijn sommige dingen geen grappen waard; Gadsby overweegt daarom zelfs om met comedy te gaan stoppen. Wij hopen echter met heel ons hart dat ze dat niet doet, want wij willen meer zien van deze sterke vrouw. En dat begrijp je ongetwijfeld als je de show hebt gezien.

Je kunt Nanette bekijken op Netflix.

Meer kijken op Netflix

Nieuwsbrief

Meer updates ontvangen over MIND, BODY en BETTER WORLD? Schrijf je in voor de Bedrock Weekly!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
De Netflix Original Nanette is een comedyshow met een scherp maatschappelijk randje
Sluiten