Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Planeet 6 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

Kijktip: de nieuwe Netflix-docu Our Planet zit vol betoverende natuurbeelden

Yes, weekend! Tijd om in je joggingbroek op de bank te hangen met films en series en je verstand op nul. Of toch niet? Op Netflix vind je niet alleen dingen als Gossip Girl en Pretty Little Liars, maar ook een heleboel toffe films en documentaires die je wereldbeeld verbreden. Daarom geven wij elke week een nieuwe Netflix-tip. Deze keer: de docuserie Our Planet, die sinds gisteren op Netflix staat.

Ooit van David Attenborough gehoord? De Britse bioloog en televisiemaker werkte al mee aan al vele natuurdocu’s, waaronder Planet Earth en The Blue Planet. Ook onder de Netflix Original die gisteren verscheen zit zijn fijne Britse stem als voice-over. De streamingdienst werkte ook samen met het WWF.

Our Planet (en hoe mooi die is)

Our Planet is namelijk niet ‘zomaar even’ gemaakt: in totaal is er duizenden uren aan beeld geschoten, waaruit 8 afleveringen zijn gemaakt. De beelden zijn door zo’n 600 makers opgenomen in een periode van maar liefst 4 jaar, in meer dan 50 landen. Sommige dieren leven immers alleen in bepaalde gebieden, dus alleen op deze manier konden zo veel mogelijk (voornamelijk) kwetsbare dieren in beeld worden gebracht.

En dat is gelukt: van de Noordpool tot de jungle en savanne, elke omgeving komt voorbij – en met al deze dieren mogen wij een planeet delen. Zo mooi om te zien wat de Aarde ons allemaal te bieden heeft!

De gevolgen van klimaatverandering

Maar de docu is niet alleen gemaakt om je weg te laten zwijmelen bij beelden van orang oetans en hun baby’s of schattige pinguins, het is ook de bedoeling om de gevolgen van klimaatverandering in beeld te brengen. We zien smeltende ijskappen en afgenomen oerwoud, en die kwetsbare, veranderende leefomgeving heeft ook invloed op de dieren.

Our Planet | Official Trailer [HD] | Netflix

Share the wonder of the extraordinary place we call home. Utilizing the latest technology Our Planet was filmed entirely in Ultra High Definition in over 50 countries. From exotic jungles to the deepest seas, open your eyes to the connections we all share. Narrated by Sir David Attenborough, Our Planet launches worldwide April 5th.

Kortom: de indrukwekkende natuurdocu-serie Our Planet maakt impact op heel veel manieren. Je bekijkt de serie hier op Netflix. Fijn weekend!

Meer documentaires op Netflix:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kijktip: de nieuwe Netflix-docu Our Planet zit vol betoverende natuurbeelden
Sluiten