Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Society 8 jun 2019

De kracht van comedy: Wanda Sykes’ Not Normal op Netflix snijdt belangrijke onderwerpen aan

Yes, weekend! Tijd om in je joggingbroek op de bank te hangen met films en series en je verstand op nul. Of toch niet? Op Netflix vind je niet alleen dingen als Gossip Girl en Pretty Little Liars, maar ook een heleboel toffe films en documentaires die je wereldbeeld verbreden. Daarom geven wij elke week een nieuwe Netflix-tip. Dit keer: Not Normal, een comedyshow van Wanda Sykes.

Netflix lijkt de laatste maanden steeds meer exclusieve comedyshows te produceren met een politiek randje – en dat is misschien niet gek, als je bedenkt dat humor een heel toegankelijke manier is om belangrijke onderwerpen aan te kaarten. In Nanette zagen we bijvoorbeeld al hoe Hannah Gadsby sprak over gender, seksualiteit en jeugdtrauma’s.

En nu is er dus Not Normal, waarin Wanda Sykes op een minstens even hilarische en scherpe manier onderwerpen als racisme, feminisme, LGBTQ+ en ouder worden aankaart. O, en heel veel grappen maakt over president Trump, natuurlijk.

Not Normal op Netflix

Als je into de feministische stand-up comedy bent, is er een grote kans dat je Wanda Sykes al kent. Ze was bijvoorbeeld de eerste Afro-Amerikaanse (én de eerste lesbische) vrouw die op het Correspondents’ Dinner in het Witte Huis mocht optreden, en is nu ook de eerste zwarte vrouw met een eigen show op Netflix.

En we mogen wel zeggen dat ze goed gebruik maakt van dat podium: haar kritische grappen stellen bijvoorbeeld de huidige politiek in Amerika aan de kaak, maar worden ook persoonlijker als ze gaan over haar huwelijk met een Franse vrouw en over hun witte kinderen. Daarnaast heeft ze het over het openlijke seksisme in realityshows en over een onderwerp waar maar weinig vrouwen echt over praten: de overgang en bijbehorende opvliegers.

Wanda Sykes: Not Normal | Official Trailer [HD] | Netflix

Wanda Sykes takes on the opioid crisis, and delivers a sharp-witted and hilarious critique on the state of the world in her first Netflix comedy special. Not Normal streams May 21, only on Netflix.

We kunnen er lang en kort over zijn, maar uiteindelijk komt het hierop neer: uit Not Normal blijkt maar weer eens dat het ogenschijnlijk onschuldige comedy maar al te goed bruikbaar is om taboes te doorbreken en dingen te bespreken waar we het nu écht eens over moeten hebben. O, en de show duurt maar een uurtje, dus dat moet prima in je zaterdagavond passen. Toch?

Je kunt de show van Wanda Sykes bekijken op Netflix.

Meer Netflixtips:

Luister nu ook naar Bedrock

Ben je – net als wij – op zoek naar een gelukkig en gezond leven, maar zie je soms door de bomen het bos niet meer? Dan is onze podcast Bedrock Talks een perfecte match voor jou! Rosa en Lisanne interviewen in de tweede aflevering orthomoleculair voedingsdeskundige Anna de Meulmeester.

Spoiler: Anne geeft het antwoord op de vraag hoe je nou écht gezond leeft, helpt voedingsmythes de wereld uit én onthult hoe je bepaalde ziektes zou kunnen voorkomen door het eten van de juiste voeding!

Tip: Luister en volg Bedrock Talks via Spotify en iTunes & Apple Podcasts!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De kracht van comedy: Wanda Sykes’ Not Normal op Netflix snijdt belangrijke onderwerpen aan
Sluiten