W Green
W Green Verzorging 5 mrt 2020
Leestijd: 4 minuten

Goed voor je oksels zorgen? Probeer een van deze natuurlijke deodorants

Als je langzaamaan overstapt van ‘reguliere’ producten naar biologische of gif-vrije opties dan is het alsof je weer voor het eerst in een drogisterij of supermarkt komt. Alles is nieuw, geen herkenbare merken en het enige waar je op af kunt gaan is verpakking. En laat dat laatste nu net hetgeen zijn waar de meeste duurzame merken misschien wel de allerminste energie en tijd in steken. Dus daar ga je, op zoek naar deodorant waar je veilig je oksels mee onder handen kunt nemen.

Er gaan nogal wat negatieve verhalen rond over het meest voorkomende ingrediënt in deodorant: aluminium. Aluminium of een afgeleide daarvan (bijvoorbeeld aluminium-sulfate) worden toegevoegd aan deodorant om transpiratie en transpiratiegeur tegen te gaan. Dit ingrediënt heeft echter hoogstwaarschijnlijk wat minder fijne lange termijn effecten (zo wordt het regelmatig aan kanker gelinkt).

Lees ook: Zweet je veel? Dit zijn de 7 grote voordelen van zweten

Het heeft ons hier bij W.Green gezamenlijk een mislukte poging of 30 gekost (ook niet zo duurzaam, vandaar onze tips aan jullie) om een goed idee te krijgen welke duurzame opties ook voor fijn geurende oksels zorgen. Ook kwamen we in de natuurdrogisterij af en toe de wat extremere types tegen met een verhaal in de trant van: “Ik gebruik nooit deodorant en we hebben dat eigenlijk ook helemaal niet nodig want we stinken helemaal niet. En je kunt ook beter je okselhaar laten groeien want dan lost de natuur het grotendeels zelf op.”

We bedankten dan vriendelijk voor hun tijd en tips om vervolgens zelf op zoek te gaan naar iets wat beter binnen onze eigen levensstijl paste. Hier de W.Green shortlist:

Soapwalla Deodorant Cream

Dit is verreweg de meest genoemde natuurlijke deodorant op internet. En ja hoor, het product maakt haar naam waar. Heerlijke geurende oksels zonder chemische ingrediënten is mogelijk!

Het enige nadeel qua gebruik is wellicht dat het in een potje zit en je het met je vingers moet opbrengen. Even wennen. Als je het even de tijd geeft om het te laten intrekken (halve minuut) dan vlekt het ook niet op je kleding.

In Nederland o.a. te koop via Reina Organics.

Ohm Collection

Tijdens een yoga-les kwamen we deze deodorant voor het eerste tegen. Eigenlijk hadden we heel weinig verwachtingen. Op basis van voorgaande teleurstellingen en de vreemd ogende verpakking schaarden we dit in gedachten eigenlijk al bij de mislukte pogingen.

Must read: Experts aan het woord: 5 tips voor het detoxen van je beautyproducten

Blij verrast waren we dan ook toen dit wonderpoedertje zijn werk echt heel goed bleek te doen. En daar komt ook meteen de moeilijkheid van het product, het is een poeder (een soort zout) voor onder je oksels. Het werkt als een trein maar je moet niet even tussendoor wat extra deo op willen doen, want dan zit alles onder.

In Nederland o.a. te koop via Delight Yoga.

Malin & Goetz Eucalyptus Deodorant

De Malin & Goetz deo stick is misschien wel de knapste (want mooie verpakking) en meest herkenbare in het rijtje. Voor dagelijkse inzet vinden we dit een hele fijne optie. Naast het makkelijke gebruik staat deze deo ook nog eens mooi op je badkamerplankje. Voor de echt zenuwslopende momenten (zoals een sollicitatiegesprek of hardloopsessie) grijpen we vaak naar een iets meer hardcore effectieve deo, maar voor day-to-day is deze stick favoriet!

In Nederland o.a. te koop via Cosmania.

Urtekram – Deodorant Crystal Roll On Aloë Vera

Lichaamsgeur ontstaat wanneer het zweet in contact komt met de bacteriën van de huid. Daarom bevat deze deodorant van Urtekram natuurlijk mineraalzout dat de ontwikkeling van bacteriën, en daardoor de geur, tegenhoudt. Een makkelijk te gebruiken roller die prima is als neutrale deodorant.

In Nederland o.a. te koop via Ekoplaza.

Nuxe – Déodorant Fraîcheur 24h Bio-Beaute

Opnieuw niet de meest flashy verpakking, maar wel een deodorant die doet wat hij belooft. De deo is er in drie geuren die allemaal even fijn zijn, zonder te overheersen. Aluin, kokosnootolie en trehalose werken samen om je oksels droog en fris te houden, zonder witte sporen achter te laten (yay!). Zachte oliën van sinaasappel en amandelbloesem zorgen ervoor dat je huid zacht blijft. Wij zijn fan.

In Nederland o.a. te koop via Nuxe.

Meer natural beauty?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken.

Reageer op artikel:
Goed voor je oksels zorgen? Probeer een van deze natuurlijke deodorants
Sluiten