Tanja Terstappen
Tanja Terstappen Bedrock x OneWorld 31 mei 2016

Natascha Kooiman (29) over plantaardig voedsel (en waarom stroopwafels daar ook bij horen)

Samen met OneWorld presenteren we de meest duurzame jonge ondernemers van Nederland. We maakten tien portretten van inspirerende deelnemers aan de Duurzame Jonge 100 van 2016. In deze videoserie vertellen ondernemers, inspirators en duurzame koplopers je in één minuut hoe ze duurzaam leven én hoe jij dat ook kan doen. Aflevering 2: Natascha Kooiman (29), founder van Smaackmakers, noemt zichzelf duurzaamheidsrebel. Natascha Kooiman (29) probeert duurzaamheid in een zo breed mogelijk perspectief te plaatsen. Ze stond als merkstrateeg met NCDO aan de wieg van FoodGuerrilla, organiseerde onder andere het Viva Las Vega’s Food Festival, Variatie in de Keuken en het Damn Food Waste Event op het Museumplein in Amsterdam.

Nu houdt ze zich met haar organisatie Smaackmakers bezig met verduurzaming van Nederlandse bedrijfskantines en cateringbedrijven. Ze deed uitgebreid onderzoek naar de tien grootste cateraars in Nederland en hoe zij hun aanbod kunnen verduurzamen. Natascha speelt met haar organisatie een belangrijke rol in de beweging richting duurzamer en gezonder voedsel in de cateringbranche. In gesprek met grote partijen plant ze zaadjes die leiden tot flinke veranderingen, want veel grote bedrijven zetten inmiddels dankzij de events van Smaackmakers stappen naar een duurzamer aanbod in hun kantine. Dat betekent in the long run grote milieuvoordelen én direct gezondere voedingspatronen voor een hele hoop mensen. De key? Eiwittransitie: de overgang van minder dierlijke, naar meer plantaardige producten. En daar horen stroopwafels dus ook bij.

In één minuut vertelt Natascha hoe wij volgens haar ook duurzamer kunnen denken.

OVER DE DUURZAME JONGE 100

Elk jaar selecteert een jury de meest inspirerende, jonge, duurzame koplopers van Nederland, ter inspiratie voor een nieuwe generatie. De lijst bestaat uit honderd ondernemers, studenten en inspirators die een positieve impact hebben.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Natascha Kooiman (29) over plantaardig voedsel (en waarom stroopwafels daar ook bij horen)
Sluiten