Monique van den Boomen
Monique van den Boomen Body 3 feb 2016

Must see: De nieuwe Netflix-serie Cooked van Michael Pollan

De nieuwe serie ‘Cooked’ van bestseller-auteur Michael Pollan, is vanaf 19 februari op Netflix te zien. In de serie vertelt Pollan over zijn visie op voeding en laat hij zien hoe koken ons voedsel en de wereld heeft veranderd. Pollan schrijft over de plekken waar natuur en cultuur samenkomen: op ons bord, maar ook in landbouw, tuinen, medicijnen en architectuur. Zijn advies luidt: “Eat food. Not too much. Mostly plants.”

In december is zijn documentaire In Defense of Food uitgekomen en vanaf februari start zijn eigen mini-serie op Netflix. De serie is gebaseerd op zijn gelijknamige boek uit 2013.

Culturele en evolutionaire gevolgen

Cooked gaat in op verschillende kook-methodes en kijkt naar de culturele en evolutionaire gevolgen van deze methodes op onze gezondheid. De serie bestaat uit 4delen. Elke aflevering is gemaakt door een andere regisseur. Alex Gibney, winnaar van een Oscar voor zijn documentaire Taxi to the Dark Side, is uitvoerend producent van de serie.

In elke aflevering richt Pollan zich op een ander element – vuur, water, lucht en aarde – en de relatie van dat element tot het koken van voeding. Volgens Pollan is het voorbereiden van onze eigen maaltijden het beste wat we kunnen doen om onze gezondheid te verbeteren.

Cooked kwam op 19 februari uit op Netflix.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Must see: De nieuwe Netflix-serie Cooked van Michael Pollan
Sluiten