Weekendtip: op het Movies That Matter-festival bekijk je films met impact

Bij Bedrock zijn we naast een bewust leven ook bezig met een gelukkig leven. En daar horen volgens ons ook lekker eten, drinken én samenzijn bij. Daarom delen we de leukste duurzame what-to-do’s voor dit weekend mét een Bedrock-randje. Van 22 t/m 30 maart vindt in Den Haag bijvoorbeeld het Movies That Matter-festival plaats, waar je allemaal belangrijke docu’s en speelfilms kunt zien over duurzaamheid, maar ook allerlei andere maatschappelijke onderwerpen.

Daarbij zijn er vaak ook extra activiteiten, zoals een debat met de makers of experts.

Movies That Matter-festival: Save the Planet

De activiteiten/films zijn opgedeeld in verschillende thema’s, waarvan één Save the Planet is. Er worden allerlei duurzame films getoond,  met nagesprekken over de strijd voor een duurzame wereld. Zo is er zondag 24 maart van 10.45 tot 17.45 uur ‘Earth at Stake’, een programma in samenwerking met het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Je kunt dan naar de docu Anthropocene: the Human Epoch over hoe mensen de planeet beschadigen door de grenzen van de natuur te overschrijden. De docu Soyalism gaat over varkensvlees in China en hoe dat wereldwijd invloed heeft op de voedselproductie, terwijl je in Youth Unstoppable: The Rise of Global Youth Movement een groep jonge activisten volgt die strijden voor een duurzamere toekomst.

FemmeTastic en LGBTQ+

Naast Save the Planet komen er ook allerlei andere maatschappelijke ontwikkelingen aan bod: On the Move is bijvoorbeeld de categorie met films over migratie en FemmeTastic stelt vrouwen en emancipatie (of het gebrek daaraan) centraal.

Fictiefilm Cold Sweat gaat bijvoorbeeld over de Iraanse Afrooz, aanvoerder van het nationale Iraanse zaalvoetbalteam voor vrouwen. Zij mag meedoen aan de Asian Games-finale, maar haar echtgenoot houdt dat tegen. The Feminister is een portret van Margot Wallström, de Zweedse minister van Buitenlandse Zaken. Zij staat bekend om haar feministische ideeën, maar in de docu zie je ook dat ze daarom bedreigd wordt. En in het thema LGBT+ wordt Rafiki getoond, een film over twee lesbische Keniaanse meisjes.

Alle activiteiten vinden plaats in Theater aan het Spui en Filmhuis Den Haag. Naast de filmvertoningen zijn er allerlei optredens van bands en DJ’s, exposities en natuurlijk eetstandjes. Wie zei dat de wereld verbeteren niet leuk is? Het hele programma bekijk je op de website, waar ook tickets te koop zijn.

Meer filmtips:

Geen idee wat je vandaag moet eten? Download Bedrock's Vegan Kookboek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis

Reageer op artikel:
Weekendtip: op het Movies That Matter-festival bekijk je films met impact
Sluiten