Monique van den Boomen
Monique van den Boomen Mind 10 jul 2017

Zo zorg je ervoor dat je tevreden bent over jezelf (more self love!)

Jezelf vergelijken met anderen: het wordt je door middelen als Instagram wel ontzettend makkelijk gemaakt. Terwijl we door onze feed scrollen, raken we ontevreden over ons eigen leven. Want hee, waarom heeft die ander zo’n goede baan, leuke partner of eeuwigdurende vakantie, en ik niet? Stop daar eens mee. Door jezelf constant met anderen te vergelijken, word je alleen maar ongelukkig. Deze tips kunnen je helpen om hiermee op te houden en voortaan tevreden te zijn met wie jíj bent.

Ga op zoek naar de oorzaak

Ga op zoek naar datgene wat er voor zorgt dat jij je onzeker voelt en probeer te achterhalen hoe dit komt. Misschien komt het door iets wat in het verleden is voorgevallen en waar je nog steeds niet helemaal overheen bent. Het is belangrijk om deze achterliggende oorzaak te herkennen.

Deze oorzaak kan er namelijk voor zorgen dat jij nooit tevreden zult zijn over jezelf. Probeer er eventueel over te praten met een goede vriend, een psycholoog of een coach.

3 stappen die ervoor zorgen dat je voortaan minder onzeker door het leven gaat

Vergelijk geen appels met peren

Competitie vind je terug op veel vlakken in het leven, van de werkvloer tot het datingscircuit. Een beetje competitie kan leuk zijn en je motiveren, maar probeer je niet teveel met anderen te vergelijken. Wanneer je constant focust op iemand anders die een beter lichaam, een succesvollere carrière of meer geld heeft, word je alleen maar ongelukkig.

Deze manier van jezelf vergelijken zorgt voor een gevoel van jaloezie. Het geeft jezelf het gevoel dat er alleen maar mensen zijn die het beter doen dan jij. En waarom zou je appels met peren vergelijken? Iedereen heeft andere eigenschappen en dingen waar hij of zij goed in is.

A flower does not think of competing to the flower next to it. It just blooms.

Focus op je eigen doelen

Focus op jouw sterke punten en op je eigen pad. De keuzes die we in ons leven maken, moeten gericht zijn op onze eigen doelen in het leven en niet op de doelen van anderen. Wanneer je op jezelf gefocust bent, is het makkelijker om voor jou geschikte en haalbare doelen te stellen.

Wat vind jij belangrijk in het leven en wat past bij jou? Je moet toewerken naar wat je zelf graag wilt en niet naar wat anderen kunnen of hebben. You do you, I’ll do me.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Zo zorg je ervoor dat je tevreden bent over jezelf (more self love!)
Sluiten