Mooi initiatief: een box vol gratis levensmiddelen voor mensen in nood

In Amerika (en sommige steden in Nederland) worden al jaren zogenoemde library boxes gebruikt, om gratis boeken uit te kunnen wisselen. Een leuk concept, maar de boxen die nu in diverse staten worden gespot zijn nog veel mooier. Buurtbewoners stoppen hier voedsel en toiletartikelen in voor mensen in nood.

Luiers, tandpasta, blikjes bonen en crackers: het zijn een paar voorbeelden van de spullen in de boxen vol levensmiddelen – welke te vinden zijn door het hele land. De boxen zijn onder andere gespot in Oklahoma, Indiana, Kentucky, Florida en Minnesota. Het lijkt een regelrechte hit.

Lekker anoniem

Een groot voordeel aan de voedselboxen is dat alles compleet anoniem gebeurt. Er hoeven geen formulieren te worden ingevuld, en mensen die zich er niet prettig bij voelen om overdag langs te komen kunnen komen als het donker is. Op de boxen zit geen slot, wat betekent dat er gedurende de hele dag en nacht iets in gestopt en uitgehaald kan worden.

Wie de boxen plaatst? Sommige boxen hebben een religieuze connectie en zijn te vinden naast kerken. Anderen zijn geplaatst door bedrijven wiens werknemers er graag voor willen betalen. En daar kunnen wij alleen maar bewondering voor hebben. Waneer zou de eerste versie in Nederland komen?

Meer lezen?

In Parijs barst het binnenkort van de urban gardens

Niets meer missen van Bedrock?

Like hier onze Facebook-pagina en blijf up to date. Of schrijf je in voor de Bedrock-nieuwsbrief.

Geen idee wat je vandaag moet eten? Download Bedrock's Vegan Kookboek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis

Reageer op artikel:
Mooi initiatief: een box vol gratis levensmiddelen voor mensen in nood
Sluiten