Mooi initiatief: een boekenwinkel waar jonge Syriërs zich weer even thuis kunnen voelen

Meer dan drie miljoen vluchtelingen (de overgrote meerderheid van hen Syriër) woont in Turkije. Samer al-Kardi laat met zijn boekenwinkel de vluchtelingen weer heel even thuis voelen. Hier kunnen kinderen lezen in hun eigen taal en daarmee ontsnappen aan de isolatie van het vluchtelingenleven.

De 41-jarige Samer al-Kadri was op zoek naar een manier om het leven van de Syrische jeugd te veranderen. Die heeft hij gevonden met zijn boekhandel Pages. De boekhandel is gevestigd in Istanbul en is de eerste Arabische boekenhandel van de stad.

Een eigen plek

Met Pages hoopt Kadri een ruimte te creëren voor jonge Syriërs die nieuwsgierig zijn naar de wereld. Alle boeken in de winkel zijn gratis te lezen, en tegen een klein bedrag mogen ze ook geleend worden. Daarnaast is het een plek waar Syriërs gesprekken kunnen hebben als Syriërs onder elkaar.

Jihan Bakr – een man die Turkse les geeft aan Syrische kinderen op een plaatselijke school – zegt tegen het Britse dagblad The Guardian het volgende over de boekenwinkel: “Kinderen moeten een ander gezicht van de samenleving kennen om hun eigen Syrische gemeenschap vanuit een ander perspectief te zien. Syrië is niet alleen oorlog en wat families kennen. We hebben kunst en cultuur.”

[source id=”attachment_26090″ align=”none”][/source]

Meer lezen?

De oorlog in Syrië is allesbehalve voorbij: verhalen van mensen die vluchtelingen helpen.

Niets meer missen van Bedrock?

Like hier onze Facebook-pagina en blijf up to date. Of schrijf je in voor de Bedrock-nieuwsbrief.

Geen idee wat je vandaag moet eten? Download Bedrock's Vegan Kookboek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis

Reageer op artikel:
Mooi initiatief: een boekenwinkel waar jonge Syriërs zich weer even thuis kunnen voelen
Sluiten