7 x lieve en duurzame moederdagcadeaus

Het is een beetje een vreemde moederdag dit jaar. We kunnen onze moeders geen fijne moederdag knuffelen en misschien zit je wel in een situatie waarin je je moeder helemaal niet kan zien. Maar gelukkig kunnen we wel laten zien dat we aan onze moeders denken door ze te verrassen met een leuk cadeau.

Hoewel het leukste cadeau nog altijd is om gewoon even gezellig op de koffie te gaan, is dat nu allemaal net even anders. En daarom geven we een duurzaam cadeau. Leuk voor mama’s én voor de wereld.

Duurzame moederdagcadeau’s

Geef je moeder iets waar zijzelf én de wereld blij van worden.

1. Lippenstift die goed doet

lippenstift van avead
Bron: AVEDA

Wist jij dat je per jaar ongeveer een lippenstift aan lippenstift opeet (mits je elke dag lippenstift draagt)? Ik was in een totale shock toen ik dit hoorde. Het is namelijk niet zo’n fijn idee dat je de chemicaliën die in de lippenstift zitten, binnenkrijgt.

Gelukkig zijn er heel wat fijne merken te vinden die geen ‘rommel’ in hun producten stoppen (en hun producten niet op dieren testen). De lippenstiften van de reeks ‘Feed My Lips’ van Aveda (23 euro) bestaat voor 95 procent uit natuurlijke ingrediënten én ruiken ook nog ‘s super lekker.

Een heerlijk moederdagcadeau dat goed is voor je lijf én voor de wereld om je heen. Tip: onderaan de pagina op de website zie je welke kleuren lippenstift matchen met de kleur haar van je moeder. Zo weet je zeker dat de kleur die je koopt sowieso goed staat!

2. Flessenpost

dopper voor moederdag
Bron: Dopper

Dat we moederdag op afstand moeten vieren en je jouw moeder misschien geen knuffel kan geven, is super jammer. Maar Dopper heeft daar iets leuks op bedacht: flessenpost!

Je kunt jouw moeder een Dopper cadeau doen met daarin een ‘flessenpost’ briefje met een lieve boodschap van jezelf. Voor 67 cent voeg je de flessenpost toe aan jouw Dopper naar keuze.

Win een flessenpost Dopper voor jouw moeder!

En extra leuk: op Instagram mogen wij 5 Doppers met flessenpost weggeven! Verdiend jouw moeder wel een lieve boodschap? Check onze Instagram om mee te doen.

3. Natuurlijke parfum

natuurlijke parfum
Bron: Acorelle

Met een fijn parfum maak je bijna elke vrouw blij. En nog blijer worden we van een natuurlijk parfum. De parfums van Acorelle worden gemaakt van 100 procent natuurlijke ingrediënten en voor zover mogelijk ook biologisch.

Deze natuurlijke parfum van Acorelle  (19,99 euro) is gemaakt op basis van orchidee en brengt daarmee het beste van de vrouwelijke energie naar boven. Er is geen betere geur die je voor moederdag kunt geven, al zeggen we het zelf.

4. Crisis koken

Staat jouw moeder graag in de keuken? Of heeft ze het koken tijdens de quarantaine periode ineens helemaal ontdekt? Dan is het boek Crisis Koken van Mara Grimm (9,99 euro) een aanrader. Het boek wordt gedrukt op restpartijen papier én van elk verkocht exemplaar gaat 2,50 euro naar De Voedselbank.

Mara kookt in het boek recepten na van topchefs, die je gemakkelijk thuis kunt maken (met zoveel mogelijk ingrediënten uit de voorraadkast). Let wel: het boekje is nog in de maak en wordt half juni geleverd.

Liever een boek geven waar je moeder direct mee aan de slag kan? Het boek Zero waste koken van Florence-Lea Siry (22,50 euro) staat bomvol inspirerende gerechten waarbij je nooit meer iets hoeft weg te gooien.

5. Een bos droogbloemen

Van een bos bloemen wordt elke mama vrolijk, maar het jammere is dat de bos na meestal 2 weken weer weg is. Met een bos droogbloemen geef je een bos bloemen cadeau die een half jaar tot een jaar kan blijven staan!

Duurzaam (want je hebt er een lange tijd plezier van!) en net even wat anders dan een standaard bos bloemen. Bij bloomon bestel je een toffe ‘flowergram’ (17,95 euro) met droogbloemen op een houten standaard.

Een echte bos cadeau doen? Als je even googlet op droogbloemen boeket vind je allerlei aanbieders, zoals Natuurlijk Bloemen of Altijd Speciaal Droogbloemen.

6. Zelf gebakken koekjes of taart

zelfgebakken koekje
Bron: Culy.nl

Moeders vinden niets leuker dan iets krijgen waar jij jouw eigen bloed, zweet en tranen in hebt gestopt. Duik de keuken in en maak een lekkere batch (vegan) koekjes, taart of iets anders lekkers voor je moeder.

Stop de koekjes of het ander lekkers in een mooie pot, doe er een lief kaartje bij en stuur ‘m op of breng ‘m langs. Geheid succes! Bakinspiratie nodig? Deze recepten van ons zusje Culy zullen je moeder hoe dan ook blij maken:

7. Een DIY-project

monsak etui
Bron: monsak

Is je moeder gek op knutselen en fröbelen? Dan doe je haar vast en zeker een plezier met een tof DIY-project. Onlangs volgden wij een workshop bij monsak, een atelier waar jij jouw eigen ecologische tas kan maken. Niet alleen heel leuk om te doen, maar je wordt er ook nog ‘s helemaal zen van.

In de quarantaineperiode kun je ook DIY-projecten voor thuis bestellen waarbij je geen naaimachine nodig hebt en waar dus iedereen mee aan de slag kan.

Voor 27 euro kan je jouw eigen etui maken van gered leer en voor 37 euro maak je een brillentasje. Extra leuk: bestel er één voor je moeder en één voor jezelf en plan een momentje in om de etui’s samen via Zoom of Google Meet te maken.

Dit vind je misschien ook leuk:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
7 x lieve en duurzame moederdagcadeaus
Sluiten