Abigail & Lavinia
Abigail & Lavinia Better World 1 jul 2016

Oprichter van modemerk People Tree Safia Minney is gepassioneerd over duurzame mode

Al meer dan 20 jaar is People Tree koploper in de fairtrade fashion industry. Het ging niet altijd even makkelijk want twee decennia geleden was fair trade en duurzaam ondernemen nou niet bepaald hip. ‘Het opstarten was enorm moeilijk en heeft ontzettend veel gekost, maar het moest gewoon gebeuren,” aldus oprichtster Safia Minney. Door te kiezen voor handgemaakte materialen kon People Tree niet alleen mooiere en betere kwaliteit kleding maken dan de grote modeketens, maar ook meer mensen werk bieden en met minder Co2 uitstoot. People Tree is het antwoord op de Fast Fashion-cultuur van vandaag: goede kwaliteit en tijdloze kleding die jarenlang gekoesterd kan worden.

Onlangs hadden we niemand minder dan Safia herself over de vloer. Ze was in Amsterdam om haar boek ‘Slow Fashion’ te promoten en wij konden het natuurlijk niet laten om haar het fairtrade hemd van het lijf te vragen…een kort interview met deze geweldige vrouw.

People Tree

Hoe kom je bij de naam People Tree?

“Ik wilde iets dat zowel mensenrechten als het milieu omvatte. En het klinkt heel schattig als het wordt uitgesproken door Japanners. (Safia startte People Tree in 1991 in Japan- red.)”

Welke celebrity zou jij graag in People Tree kleding zien?

“Poe, dat is een moeilijke vraag! Elke celeb die oprecht achter sustainability en fair trade staat…Er zijn gelukkig zoveel fantastische mensen die gepassioneerd zijn om de wereld te verbeteren.”

Dit zijn dé 6 duurzame modetrends van 2022 (van BEDROCK’s mode-editor)

Samenwerkingen

Hoe was het om samen te werken met Emma Watson?

“Emma is zo fijn om mee te werken! Ze is heel gepassioneerd bezig met vrouwenrechten, duurzaamheid en fair trade. Ik mag haar heel graag als persoon, ze is geweldig.”

Staan er nog meer samenwerkingen op stapel?

“Ja, met Peter Jensen.”

Met wie zou je nog meer willen samenwerken?

“Vivienne Westwood, Victoria Beckham.. En er zijn een hoop jonge designers die hun visie graag willen uitdragen door middel van ethische fashion.”

Dit is dé manier om Nederlandse duurzame mode-ondernemingen te steunen

Toekomst

Wat is je droom voor de toekomst?

“Een wereld waar fair trade niet nodig is omdat het gewoon vanzelfsprekend is en een dagboek bijhouden dat net zo grappig is als dat van Michael Palin!”

People Tree shop je natuurlijk ook bij Geitenwollenwinkel.

Meer lezen

Shoppen zonder schuldgevoel: de prachtige stof ‘tencel’ is op alle fronten duurzaam.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Oprichter van modemerk People Tree Safia Minney is gepassioneerd over duurzame mode
Sluiten