Cato van Ee
Cato van Ee Column 11 jun 2016
Leestijd: 3 minuten

Model Cato van Ee deelt haar geheim: zo krijg je het perzikhuidje van een model

Elke dag op mijn werk krijg ik weer een laag make-up op mijn gezicht gesmeerd. Zoals jullie waarschijnlijk wel weten zijn deze meeste producten niet per se goed voor je gezondheid. De afgelopen jaren hoor je steeds vaker over verkeerde producten met kankerverwekkende stoffen zoals paraben, sodium sulfate en wordt men meer en meer bewust wat voor een effect al deze chemicaliën op je gezondheid kunnen hebben. Je huid is het grootste orgaan van je lichaam en dus de grootste manier om pesticides binnen te krijgen. Helaas heb ik geen controle over welke producten er op een shoot gebruikt worden, en dat terwijl de staat van mijn huid voor mijn vak een van de belangrijkste aspecten is!

Hierdoor geef ik veel aandacht aan de verzorging van mijn huid wanneer ik vrij heb. De afgelopen jaren heb ik veel verzorgingsproducten geprobeerd van toners, naar serums, tot maskertjes. En dit alles heeft me geleerd wat het beste voor mijn huid en haar is: less is more.

Ieder persoon is uniek

Ieder persoon is uniek en voor iedereen werkt het anders, zo heb ik van nature een droge en sensitieve huid, dus goede hydratatie is belangrijk. Veel water drinken natuurlijk (cliché, maar moet toch genoemd worden) en daarnaast eigenlijk niet teveel suffen aan je huid. Door marketing van al deze cosmetische artikelen gaan we geloven dat we allerlei verschillende producten nodig hebben, maar de werkelijkheid leert dat je je huid en lichaam meer zijn gang kan laten gaan dan je denkt. Ik zie een groot verschil aan mijn huid in vergelijking met vroeger. Jaren geleden had ik vaker last van onzuiverheden en nu is mijn huid veel meer gaan stralen.

Mijn huidverzorging routine gaat als volgt

    • Ik heb een blok olijfzeep van Marius Fabre. Marius Fabre is een klein familiebedrijf uit Marseille dat deze zeepblokken produceert. Zonder kleurstoffen, zonder parfum en zonder conserveringsmiddelen. Geen chemicaliën toegevoegd. Hiermee was ik ’s avonds mijn gezicht en haal ik ook mijn make-up af. Als ‘toner’ gebruik ik koud water.

Topmodel Cato van Ee legt uit waarom ze blij is ouder te worden in een wereld waar jong blijven de grootste wens is

  • Ik masseer mijn huid met 100% pure Argan olie van Marius Fabre. Ik heb veel verschillende oliën geprobeerd, maar van het overgrote deel kreeg ik onzuiverheden op mijn gezicht. Om eerlijk te zijn moest ik wel een beetje aan de natuurlijke geur wennen, aangezien de chemische parfum die we tegenwoordig zo gewend zijn hier namelijk in ontbreekt. Nu vind ik juist de natuurlijke geur van deze olie lekkerder dan de chemische gezichtscrèmes!
  • ’s Ochtends was ik mijn gezicht enkel met water. Weer gebruik ik de olie, behalve als ik een extreem droge huid heb, in dat geval gebruik ik een dikke verzorgende crème van Avene: Cicalfate crème.
  • Elke dag voel ik aan mijn huid wat het nodig heeft, want elke dag is weer anders. Voordat ik make-up op krijg smeer ik de Avene crème, zodat ik een beschermlaag heb tegen de producten die er gebruikt worden.
  • Om mijn make-up af te halen gebruik ik crealine van Bioderma. Een hele zachte reiniger waar je bijna alle soorten make-up goed mee weghaalt. Als er zware waterproof make-up op mijn ogen zit gebruik ik argan olie op een nat watje. Dat is de zachtste manier om de kwetsbare huid rond je ogen te reinigen. Olijf- of kokosolie kan ook!
  • Ik heb een mini obsessie voor Marius Fabre, waardoor mijn vrienden grappen dat Mr. Marius de liefde van mijn leven is. Hun producten zijn niet gecertificeerd biologisch, maar de natuurlijke ingrediënten zijn puur en het werkt echt. Dit is geen promo praatje en ik weet dat voor iedereen weer wat anders kan werken. Ik heb alleen zelf zo veel verschil aan mijn huid gemerkt dat ik deze tip graag met jullie wil delen. Het is belangrijk om te onthouden dat je huid alle producten ‘eet’ en je dus de juiste voedende producten moet gebruiken voor de buitenste laag van je lichaam. You are what your skin eats… Bon appetit!

Druk, druk, druk. Zo komt Cato van Ee tot rust na een hectische periode

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Model Cato van Ee deelt haar geheim: zo krijg je het perzikhuidje van een model
Sluiten