Lisanne de Vaan
Lisanne de Vaan Betere wereld 8 mei 2018
Leestijd: 2 minuten

Daag je vrienden uit voor het minimalisme-spel

Heb je een overvolle kledingkast, een schuur die uitpuilt van de rommel of een boekenkast die zo vol staat dat je werkelijk geen idee meer hebt wat er allemaal ligt? Dan is het tijd om te ontspullen. En is dat niet veel leuker om samen met een vriend of vriendin te doen? Je kunt er zelfs een spel van maken. Ik zou zeggen: the game is on!

Zo werkt het

Om het 30 dagen durende minimalisme-spel te spelen, moet je eerst op zoek naar een vriend(in) die of familielid dat bereid is om ook te ontspullen. Daarna kun je aan de slag. Het plan is om op de eerste dag van het spel één item weg te doen. Op de tweede dag worden dit twee dingen en op de derde dag drie. En ja, zo gaat dat dus 30 dagen lang door.

Klinkt heftig hè? Waarschijnlijk denk je nu een compleet gestript huis te hebben aan het eind van het spel. Maar je zult merken dat je véél meer spullen bezit dan je op dit moment beseft. Wat je wegdoet is helemaal aan jou. Net als de keus of je het doneert, verkoopt of gewoon bij het vuilnis zet. Zolang het maar uit je huis is, en dus uit je leven.

Dit vind je vast ook interessant: Dit is waarom je geld zou moeten besteden aan ervaringen en niet aan spullen.

 

Waarom dit spel?

Joshua Fields Millburn en Ryan Nicodemus (beter bekend als the Minimalists) hebben het minimalisme-spel bedacht. Het lijkt nu alsof het doel van het spel is om je te ontdoen van materiële bezittingen, maar dat is niet de achterliggende gedachte. Het spel helpt je juist om meer ruimte te maken voor de belangrijke dingen in het leven – en dat zijn geen spullen.

Klaar voor de start?

Heb je iemand gevonden om het spel mee te spelen? Wie het langst door kan gaan, wint. Al is samen de eindstreep halen natuurlijk het allermooist. Met de hashtag #MinsGame kun je via Instagram je winst of verlies delen. Succes!

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Daag je vrienden uit voor het minimalisme-spel
Sluiten