Rosa Bertram
Rosa Bertram Psyche 6 sep 2019
Leestijd: 3 minuten

Mindful op reis: op deze manier geniet je nóg meer van je avonturen in het buitenland

Mindful reizen: het klinkt lekker zweverig alsof je in een tempel op een berg in India hoort te zitten. Mag wel, hoeft zeker niet. Mindful reizen gaat over meer diepte en betekenis geven aan jouw vakantie, reis of tijd in het buitenland. En dat kan je een hoop brengen, ook ná je reis.

Om een mindful reiziger te worden, hoef je heus niet bij elke stap na te denken wat je doet of dagelijks in een kleermakerszit dankbaar te zijn (overigens geen slecht idee, je leest hier waarom).

Zo word je een mindful reiziger

Ja, het ís een goed idee om aandacht te schenken aan de dingen die je doet en stil te staan bij wat er nu om je heen gebeurt, want dat betekent dat je meer in het moment leeft en niet piekert over gister of morgen.

Maar dat kan je gelukkig overal doen, of je nu op vakantie gaat in Nederland of vliegt naar de andere kant van de wereld.

Dit is hoe je mindful reist:

Neem je tijd

Binnen 5 weken heel Zuidoost-Azië van je bucketlist kunnen afvinken, lijkt op papier misschien heel vet, maar wat heb je meegekregen van het land, de mensen en de cultuur? Precies, waarschijnlijk niet schrikbarend veel. In plaats van bergen op te rennen en het uitkijkpunt te bekijken via je scherm: neem eens diep adem. Neem de omgeving in je op en laat je telefoon (nog) even voor wat het is.

Ook interessant: Reizen maakt je gelukkiger dan welke spullen ook ter wereld, bewijst dit onderzoek

Als je op reis bent, ben je vaak nog geneigd om alles zo efficiënt en snel mogelijk te doen (doe jij alvast de afwas? Dan doe ik snel de boodschappen). Probeer die mindset los te laten. Je hebt nu geen haast dus doe de dingen lekker in een langzaam tempo en wees je bewust van de dingen die je doet (doe lekker samen zonder haast de afwas én de boodschappen). Slow down & enjoy!

Geniet van het moment

Klinkt makkelijk en als vanzelfsprekend, maar probeer het maar eens. Als je geniet van een maaltijd: proef de smaken en de texturen. Praat je met iemand uit het land waar je op bezoek bent? Luister dan naar de ander met je volle aandacht.

Zie je een mooi uitzicht? Probeer er dan niet alleen met een potentieel Instagram-post-oog naar te kijken, maar geniet van het spektakel. Van de adembenemende natuur om je heen.

Neem afstand van je telefoon

Hoe verslaafd we ook zijn aan onze telefoon en hoe makkelijk ze het leven ook maken, je geniet zoveel meer zonder telefoon in je hand of met het gevoel van ongeopende berichtjes in je achterhoofd. Zet ‘m uit, verwijder Whatsapp of Instagram en geniet van het moment. Van de gesprekken die je hebt, van het boek in het ho(s)tel of de diertjes die er rondkruipen. Het nieuws thuis, de vakanties van anderen of outfits van influencers doen er nu even niet toe.

Lees ook: Bedrock Travel: hoe het komt dat microreizen steeds populairder wordt (wij zijn fan!)

Wil je steeds alles vastleggen, besef je dan dat hoe geweldig het moment ook is, het toch niet helemaal kan worden vastgelegd op een schermpje.

Go local

Probeer het lokale eten eens uit. Je hoeft heus geen harten of nieren van huisdieren te eten om toch een bijzondere ervaring van je maal te maken. Wedden dat er interessante, verrukkelijke maaltijden op het menu staan die je thuis nooit terug ziet? Ben jij even blij dat je die ooit geproefd hebt toen het kon! Extra fijn: daarmee help je ook meteen de lokale economie een handje.

Je zult merken dat met deze mindset tijdens je reis meer in het moment bent, maar je zult óók na je avontuur merken dat die bewuste momenten je beter bijblijven!

Safe travels!

Meer Bedrock Travel?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken.

Reageer op artikel:
Mindful op reis: op deze manier geniet je nóg meer van je avonturen in het buitenland
Sluiten