WorkJuice
WorkJuice | LinkedIn Body 5 aug 2020

Goed om te weten – zo voorkom je een middagdip tijdens je werk

Je voelt je sloom, futloos en hebt eigenlijk de energie niet om verder te werken. Herkenbaar? Dat kan, want we hebben allemaal weleens te maken met een vervelende middagdip, juist als je genoeg te doen hebt. Het is niet bevorderlijk voor je werkprestaties en je zin in de rest van de dag. Gelukkig kun je een aantal dingen doen om zo’n middagdip te voorkomen.

Een dip in de middag is al helemaal vervelend als je net zo lekker bezig was met je werk.

Een middagdip voorkomen op werk

Dit zijn handige tips om dat futloze gevoel te voorkomen. Het resultaat is een productieve werkdag waarin je je top voelt.

1. Zorg voor een goede nachtrust

Het is altijd belangrijk om goed te slapen. Als je merkt dat je vaak een middagdip hebt, moet je je afvragen of je wel genoeg slaap krijgt. De gemiddelde volwassen persoon heeft zo’n 6 tot 8 uur slaap nodig om goed te kunnen functioneren, maar misschien heb jij wel even net iets meer nodig.

2. Begin je dag met een goed ontbijt

De start van je dag is belangrijk als je gaat werken. Neem een voedzaam ontbijt, want het ontbijt is de basis voor de rest van je dag. Ook belangrijk om bij je ontbijt water te drinken en niet alleen koffie. Dit zorgt namelijk voor een goede spijsvertering en meer energie.

Ook lezen: Ontbijt overslaan? Dit is waarom je dat écht niet meer moet doen

3. Neem regelmatig even pauze

Jammer, maar helaas: de mens heeft geen gigantische concentratieboog en daarom is het belangrijk zo nu en dan eventjes pauze te nemen. Sta op van je werkplek, loop een rondje, bezoek de wc en haal wat drinken. Dit bevordert de concentratie en voorkomt ook zeker die vervelende middagdip.

4. Eet bewust

Het is belangrijk zoveel mogelijk suikers te vermijden in je dieet, want suikers kunnen ook zorgen voor een middagdip. Je krijgt meer energie door voldoende proteïnes en koolhydraten te eten.

Vind je ook interessant: Hoe we onze focus aan, maar vooral ook weer uit kunnen zetten: expert Mark Tigchelaar vertelt

5. Ga voor die powernap

Helaas, een powernap nemen op kantoor gaat niet. Dit kan wel heel goed als je thuis aan het werk bent. Heb je een middagdip en heb je behoefte aan een dutje? Ga even op de bank liggen. Het is wel belangrijk een wekker te zetten. Een powernap tussen de vijf en twintig minuten werkt het beste.

Na die powernap is het belangrijk je even op te frissen zodat je niet in je dutje blijft hangen. Dep lekker wat koud water op je gezicht, doe de gordijnen open voor voldoende licht in de kamer en zet een muziekje aan om jezelf weer helemaal alert te krijgen.

Dit artikel verscheen eerder op ons zusje WorkJuice.

Meer energie krijgen?

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en download Bedrock's Grote Vegan Kookboek 🌿

Reageer op artikel:
Goed om te weten – zo voorkom je een middagdip tijdens je werk
Sluiten