Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Welzijn 18 jun 2018
Leestijd: 5 minuten

Met deze 10 tips geniet je extra van de zomer (en blijf je healthy!)

Het is zomer! En dat wil je vieren ook. Met deze 10 tips geniet je zó hard van de zomer, dat Mary Poppins nog een puntje kan zuigen aan jouw vrolijkheid. En o ja, dat is ook nog eens héél gezond…

1. Freedom!

We jakkeren maar door met z’n allen. Gebruik de zomer en het mooie weer als excuus om wat vaker tijd vrij te maken. Iedereen zal het begrijpen als je die middag spontaan vrij neemt om van de zon te genieten. En soms is een vrij moment ook al genoeg. Neem een extra lange lunchpauze voor een wandelingetje. Ga even lekker een ijskoffie halen met je collega’s. En laat dat stofzuigen voor wat het is: je balkon roept!

2. Eet kleurrijk

Dé manier om genoeg vitaminen binnen te krijgen en gevarieerd te eten, is ook meteen een leukerd: eet kleurrijk. Supermakkelijk ook nog. Ontbreekt er nog wat groen op je bord? Gooi er een handje rucola doorheen. Of gele maïs, paarse bietjes, roze radijsjes, knalrode tomaten: you get the picture. En in de zomer zijn er ontzettend veel mooie, kleurrijke groenten en fruitsoorten voorhanden. Profiteer daarvan! Voor je het weet, zit je weer aan de stamppot.

3. Word een foodie

Je hoeft geen foodie te zijn om blij te worden van de lekkerste groenten en fruitsoorten uit het seizoen. Ga naar de markt (of de Marqt) en kijk eens wat er allemaal ligt (wat er van de winter nog niet lag, toen we het met appelen en peren moesten doen). Stengels snijbiet in alle kleuren, tomaten in alle vormen, soorten en kleuren (zelfs met zebraprint), witpuntsradijsjes en natuurlijk de koning van de zomer: watermeloen! Hallo healthy snacks…

4. Zoek iets moois

We leven in een snelle tijd die maakt dat onze aandachtspanne evenredig lijkt aan die van een goudvis. Ga maar na: wanneer heb je voor het laatst een momentje echt even helemaal níks gedaan, zonder meteen afleiding te zoeken?
En dat terwijl er in de zomer zoveel bloedmoois te zien als je naar buiten kijkt (bloemen, planten, mensen die genieten van het weer), dat het zonde is om je terug te trekken in je bubble. Kijk wat vaker om je heen en take it all in. Dat maakt dat je meer in contact staat met je omgeving en dát maakt je gelukkiger.

5. Breek uit die bubble

Deze tip past bij die hierboven: gebruik al je zintuigen. Vooral in de zomer. Luister: naar de vogeltjes, het zomerbriesje dat door de bomen waait, het geroezemoes op een levendig terrasje. Ruik: bloemen, planten of het zilte zeewater als je aan het strand bent. En kijk om je heen.

6. Doe alles op de fiets

Misschien ben je zo’n citygirl die al alles op de fiets doet. Houden zo. Ben je dat niet en pak je regelmatig de tram, bus, metro of auto? Verruil je routine dan voor de fiets. Het heeft alleen maar voordelen, te beginnen met je gezondheid: je bent lekker buiten, kunt veel frisse lucht opnemen én Vitamine D en you get that body working. Nog een bonus: HET KOST NIETS!

7. Vergeet je telefoon

Negeer die telefoon. Wij herhalen: negeer die telefoon. Je wil toch niet terugkijken op je leven en je realiseren dat je zo’n fijne tijd hebt gehad met je smartphone? Trek erop uit en doe van die leuke dingen die je doen vergeten om op je telefoon te kijken. Maak een lange wandeling, maak oogcontact met (leuke) vreemden, maak vaker een praatje met iemand die je niet kent, ga schrijven of doe gewoon even helemaal niets en kijk wat het moment je brengt.

Waarom jouw telefoon je leven verwoest

8. Hydrateer dat lijf

Bedrock, raden jullie me nou serieus aan om meer water te drinken?! Ja duh, zal je zeggen. En toch vergeten we het nog al te vaak. Bijvoorbeeld tijdens een avondje gin-tonics pimpelen op het terras. Als we voor pampus aan het strand liggen en de bar zo ver weg lijkt. Of als we geconcentreerd aan het werk zijn. Voel je ‘m al opkomen, die lichte uitdrogings-hoofdpijn? Dom dom dom, want genoeg water drinken is rule number one als het aankomt op gezond blijven in de zomer. Dus verlaat je huis niet zonder een flesje water. Al ga je alleen maar even iets halen in de stad. Geen fan van water? Probeer de lekkerste water met fruit combinaties.

9. Ontbijt in de tuin

Ben jij zo iemand die haar ontbijt vaak overslaat? Ga je schamen. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Het is het startsein voor je lijf om de motoren te starten voor de rest van de dag. Neem je daarom voor om in de zomer elke dag te ontbijten in de tuin of op je balkon. Ben je meteen buiten en heb je even dat momentje voor jezelf. Plus: je eet trouw een ontbijtje op. Good girl.

10. Loop naar de ijssalon

Misschien een open deur maar we vergeten ‘m nog weleens: haal die Vitamine D binnen! En dat doe je niet door de hele dag binnen te zitten (op je werk). Ga zo vaak mogelijk naar buiten. Lunch buiten, maak even een wandelingetje, probeer buiten te werken of te vergaderen of onze favoriet: loop naar een ijssalon (ja, ook onder werktijd – dat heb je verdiend). Twee vliegen in één klap.

Meer inspiratie voor de zomer?

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van meer leuke feitjes en inspirerende verhalen? Meld je dan aan voor de Bedrock-nieuwsbrief!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken (en ontvang gratis het Grote Vegan Kookboek!)

Reageer op artikel:
Met deze 10 tips geniet je extra van de zomer (en blijf je healthy!)
Sluiten