Josephine Kay
Josephine Kay Psyche 1 feb 2016
Leestijd: 2 minuten

Merel von Carlsburg van The Green Happiness over eenzaamheid, angsten en een betere wereld

Bij BEDROCK geloven we in eerlijkheid en oprechtheid en willen we the truth achter de persoon leren kennen. Waar gaat hun hart sneller van kloppen? Waar voelen ze zich onzeker over en hoe maken ze de wereld een stukje beter? Deze week spreken we Merel von Carlsburg, mede-oprichter van The Green Happiness.

Waar ben je goed in?

“Ik kan me ergens met heel mijn hart instorten en ben graag creatief en bedenk vaak nieuwe dingen. Ik probeer van elke situatie iets positiefs te maken. En verder: hoelahoepen en aardig zijn.”

En waar ben je niet goed in?

“To do-lijstjes korter maken in plaats van langer. Gematigd leven, want het is bij mij alles of niets. Iets koken zonder te proeven en de hele avond voetbal kijken met mijn vriend. Iets verbergen voor iemand, want ik moet altijd mijn hart luchten.”

In een vorig leven was je?

“Klinkt een beetje politiek correct maar ik denk dat ik een eigenaresse van een weeshuis of een dierenasiel was. Ik denk dat ik iemand was die mensen hielp, aangezien ik nu ook altijd de behoefte heb om mensen te helpen die niet gelukkig zijn of steun nodig hebben. Maar misschien wil ik ook wel in dit leven nog een weeshuis opzetten in een arm land of een dierenasiel…”

Waar ben je bang voor?

“Om dierbaren te verliezen.”

Het meest eenzame moment uit mijn leven

“Mijn moeder overleed toen ik 19 jaar oud was. Ik was alleen met haar zonder broers en zussen. Maar dit was niet perse het meest eenzame moment, want ik had zoveel lieve mensen om me heen dat ik me heel erg gedragen voelde. Ik denk dat het moment pas later kwam toen ik op wintersport ging met een groep en we terug kwamen en er allemaal moeders stonden en ik besefte dat mijn moeder me nooit meer kwam ophalen. Ik was vroeger altijd zo trots dat zij daar als sprankelende vrouw stond om me op te halen en ik tegen iedereen kon zeggen dat dit mijn moeder was.”

Waar ging jouw laatste droom over?

“Ik stond naakt in een kamer met allemaal oude bekenden.”

De sleutel tot een betere wereld is?

“Plantaardig eten en mensen vergeven.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken.

Reageer op artikel:
Merel von Carlsburg van The Green Happiness over eenzaamheid, angsten en een betere wereld
Sluiten