Maannomade
Maannomade Spiritualiteit 19 jul 2019
Leestijd: 3 minuten

Mercurius retrograde: hoe overleef je de komende weken (en wat is het precies)?

Sinds 7 juli staat Mercurius in retrograde. Mercurius, ook wel bekend als de boodschapper van het universum heeft vooral binnen de astrologie impact op communicatie, technologie en reizen. En dat zijn nou net de dingen die flink wat stress kunnen veroorzaken als dat niet gaat of werkt zoals het hoort. 

Bedrock’s astroloog Maannomade legt uit hoe dat precies zit én hoe we er komende tijd op in kunnen spelen.

Mercurius in retrograde: wat is dat?

Drie keer per jaar staat Mercurius in retrograde, een fase waarin de planeet tijdelijk visueel achteruit lijkt te gaan tijdens het passeren van de aarde. Omdat zowel de aarde als Mercurius snel langs elkaar heen bewegen, lijkt het ‘even’ alsof Mercurius achteruit gaat in plaats van vooruit gaat. En dat is natuurlijk vreemd fenomeen.

Tijdens deze tragere beweging, ervaren we ook een gevreesde en verstoorde energie van Mercurius en dus op het gebied van communicatie, technologie en reizen. Denk hierbij aan elkaar niet begrijpen, langs elkaar heen communiceren, apparaten die kapot gaan, computercrashes en bijvoorbeeld meer vertragingen dan normaal (lees je mee NS?). Sta er dus vooral niet versteld van dat de komende weken (tot 31 juli) niks van een leien dakje lijkt te gaan.

Ook leuk: Slecht geslapen? Dat komt misschien door de volle maan

Mercurius in Kreeft

Deze week verschuift Mercurius tijdens zijn retrograde fase naar het volgende sterrenbeeld, namelijk Kreeft. En dat zorgt gelukkig voor een minder heftige invloed omdat Kreeft het liefst met iedereen de vrede bewaard.

Maar, zoals de beroemde quote ‘elk nadeel heb z’n voordeel’ geldt dat ook voor de retrograde fase. Tijdens de Mercurius retrograde staat onze intuïtie meer op scherp en dat is fijn om een stukje dichter tot jezelf te komen. In plaats van een uur te scrollen op Instagram, leg de telefoon eens weg en check eens bij jezelf in. Wat gaat er in je om? Welke gedachten blijven omhoog poppen en vooral: hoe lekker is het om eens helemaal niks te hoeven?

Zo overleef je de retrograde-fase

Naast meer intuïtie blijven er nog verstoringen optreden rondom communicatie, technologie en reizen. De retrograde-fase kan je eigenlijk niet ontwijken, maar je kan er wel mee dealen door een beetje op te letten. Denk bijvoorbeeld meer na over de communicatie naar anderen, lees mailtjes extra door voordat je ze stuurt en check even extra of je wel een appje hebt beantwoord.

Must read: Astrologie in een modern jasje: een korte uitleg van Bedrock’s astroloog

Maar calculeer ook wat extra reistijd in voordat je op pad gaat (dan kom je ook een stuk ontspannener aan), maak een paar extra back-ups en zorg voor een extra powerbank als je lang weg bent. Je kan nooit genoeg voorbereiding treffen om ook deze retrograde te overleven!

De Maannomade heeft een achtergrond als wetenschapper en schrijft onder andere op Bedrock over moderne astrologie, want door de planeten kunnen we onszelf nóg beter leren kennen. 

Luister nu ook naar Bedrock

Geef jij om ook het welzijn van de wereld en wil je graag bijdragen een mooiere plek? Dan is onze nieuwste podcast Bedrock Talks een perfecte match voor jou! Rosa en Lisanne interviewen in de derde aflevering klimaatjournalist van de Correspondent Jelmer Mommers.

Spoiler: Jelmer vertelt waar de opwarming van de aarde mee begon, dat het niet te laat is en vooral: wat wij kunnen doen. Want dat we iets kunnen doen, dat is zeker. Maar dat we dat nú moeten doen, is nog niet het gesprek van de dag.

Tip: Luister en volg Bedrock Talks via Spotify en iTunes & Apple Podcasts!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken.

Reageer op artikel:
Mercurius retrograde: hoe overleef je de komende weken (en wat is het precies)?
Sluiten