Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Better World 30 jun 2018

Het hartverscheurende maar hoopvolle verhaal van meisjes uit India: Daughters of destiny op Netflix

Yes, weekend! Tijd om in je joggingbroek op de bank te hangen met films en series en je verstand op nul. Of toch niet? Op Netflix vind je niet alleen dingen als Gossip Girl en Pretty Little Liars, maar ook een heleboel toffe films en documentaires die je wereldbeeld verbreden. Daarom geven wij elke week een nieuwe Netflix-tip. Dit keer: Daughters of Destiny. Voor kinderen in Nederland is het heel normaal om na hun vierde verjaardag naar school te gaan. De eerste twee jaar speel je een beetje met blokken en tekenpotloden, in groep 3 leer je woorden aan de hand van boekjes over Kat en Sam, misschien nog wat klapspelletjes tussendoor. Na de basisschool ga je naar het middelbaar onderwijs – nou ja, je kent het wel. Hoewel we dondersgoed weten dat die educatie lang niet overal in de wereld toegankelijk is, staan we daar zelden bij stil.

Daughters of Destiny: kippenvel op een goede manier

Juist daarom is het zo goed om ‘Daughters of Destiny’ te kijken. De Netflix Original documentaireserie volgt vijf arme meisjes uit India die op kostschool Shanti Bhavan zitten, zeven jaar lang.  De school geeft gratis onderwijs aan de ‘armsten van de armsten’, om hen toch een goede toekomst te geven. Van elke familie mag  maar één kind naar de school; het is de bedoeling dat de rest van het gezin daar ook profijt van heeft.

Dit vind je misschien ook interessant: Nieuwe school in India richt zich op persoonlijk geluk en emotionele intelligentie

In de serie zie je niet alleen hoe de meisjes worden opgeleid, maar ze moeten ook kiezen tussen verwachtingen van familie en gemeenschap, en hun eigen dromen – en dat is zo makkelijk nog niet in die cultuur. Toch is de docu inspirerend, hoopgevend (alleen van de docu krijgen we al kippenvel) én hij zit vol schattige kinderen. Wat wil je nog meer?

Kortom: een prachtig kijkje aan de andere kant van de wereld! Je kunt ‘Daughters of Destiny’ bekijken op Netflix. De vier afleveringen duren allemaal ongeveer een uur.

Meer Netflix-tips op Bedrock

Nieuwsbrief

Wil je meer meer inspirerende verhalen en Netflix-tips ontvangen? Schrijf je dan in voor de Bedrock Weekly!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Het hartverscheurende maar hoopvolle verhaal van meisjes uit India: Daughters of destiny op Netflix
Sluiten