Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Psyche 5 dec 2017
Leestijd: 2 minuten

Meer orde en structuur in je leven? Begin eens bij de troepverzameling die je kamer heet

Stiekem willen we allemaal wel wat meer structuur in ons leven. Nachten doorhalen om nog een deadline te halen en dan het weekend volledig vullen met slapen, is nou eenmaal niet hoe we ons volwassen leven voor ons hadden gezien. En oké, de zwijnenstal die ons huis is (behalve wanneer visite langskomt), hadden we ook niet helemaal in gedachten… Hoewel het heel verleidelijk is om je huis, slaapritme en de rest van je leven af en toe te laten verslonzen, is het natuurlijk beter om dat niet te doen. Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd, schreven we al eerder. Minder (nutteloze) spullen hebben maakt ons gelukkiger, omdat spullen om energie vragen. ‘Je moet ze schoonmaken, opbergen, onderhouden. Wanneer het in je leven even niet zo mee zit, dan heb je die energie gewoon niet’, legde een opruimcoach ons uit.

Maar een opgeruimd hoofd is niet het enige voordeel, want orde en structuur besparen ook tijd. Voor de eerste uitdaging van Laura’s Powermaand krijgt Laura bezoek van Els, die als Defensie-powervrouw heeft geleerd hoe je orde in de chaos creëert. Met andere woorden: naast een supernette kast (jaloers? Wij? Nee joh) heeft ze ook ervaring met structuur, discipline en doorzettingsvermogen.

Oké, Laura moet even wat tijd uittrekken voor het opruimen van haar kamer, maar na afloop concludeert ze dat het eigenlijk heel handig is om meteen te zien wat je in je kast hebt liggen. Kun je ‘s ochtends net iets langer in bed blijven liggen. Win-win, toch? Stel je eens voor hoeveel tijd je zou besparen als je de rest van je leven ook op orde krijgt! (Klinkt misschien onmogelijk, maar als je stapje voor stapje te werk gaat, kun je dat echt.) Je ziet de aflevering hier:

Geïnspireerd door al deze opruimwoede? We houden je natuurlijk niet tegen als je het zelf ook wilt proberen voor een beetje meer orde en structuur in je leven. Maar Laura’s Powermaand is nog (lang) niet afgelopen: over volgende week vind je op Bedrock een nieuwe aflevering met een nieuwe uitdaging. Om de woorden van Els te gebruiken: ‘Hier gaat het zeker niet bij blijven, maar het blijft wel een verrassing.’

Meer Bedrock

Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. Zo ruim je die overvolle kast op.

In samenwerking met Defensie

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Meer orde en structuur in je leven? Begin eens bij de troepverzameling die je kamer heet
Sluiten