Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Watch 28 nov 2017
Leestijd: 2 minuten

Hoe krijg je meer discipline en zelfvertrouwen? Laura gaat de uitdaging aan

Discipline: we zouden het allemaal wel willen hebben. We zijn jaloers op mensen die hun wekker om half 7 zetten om nog te sporten voor ze naar hun werk gaan, zouden het liefst altijd gezond willen eten en willen eigenlijk ook niet toegeven dat we onze to-do-lijstjes zelden af krijgen. Het lijkt allemaal zo makkelijk, maar zo vóelt het niet als we voor de tv hangen en een zak chips zien liggen. https://www.youtube.com/watch?v=z4uFa-whO-E&feature=youtu.be

NSMBL‘s Laura heeft dat probleem ook: haar huis is een troep (of eigenlijk moeten we ‘geordende chaos’ zeggen) en ze schuift liever een burger naar binnen dan dat ze de keuken in gaat (wel heel feministisch). Makkelijk? Jup. Gezond? Not so much. We weten allemaal hoe we zouden willen leven, maar waarom lukt het ons dan niet?

Dat heeft allemaal te maken met het verschil tussen keuzes maken en gewoontes, schreven we al eerder. Als je niet gewend bent om op te ruimen of regelmatig te sporten, moet je daar steeds opnieuw weer bewust voor kiezen. Soms – vaak aan het begin van de dag – lukt dat prima, maar als je een lange werkdag hebt gehad en door de regen naar huis bent gefietst, kun je er ineens veel minder motivatie voor opbrengen. Als je daarentegen wat meer structuur en routine in je leven brengt door je boodschappen (voor gezonde maaltijden) al voor meerdere dagen tegelijk te doen, dan hoef je er niet eens over na te denken of je nou wel of niet gaat koken.

Doorzettingsvermogen en leidinggeven

Maar het aanleren van gewoontes vergt wel meer discipline, en dat is waar het bij de meeste mensen aan schort. Want hoewel we allemaal gezond willen leven, hebben we vaak maar weinig motivatie voor de daadwerkelijke gedragsveranderingen die daarbij horen. Soms helpt het dan om een stok achter de deur te hebben, en dat is precies waar Laura’s Powermaand om draait.

De redactie van NSMBL heeft, samen met echte experts, een aantal opdrachten bedacht voor Laura waarbij onder andere haar discipline, doorzettingsvermogen en leiderschap op de proef worden gesteld. Meer structuur in je leven en ongezonde verleidingen weerstaan? Je angsten overwinnen en leren leiding geven? Het komt de komende weken allemaal voorbij. Oh en: jij kunt natuurlijk ook gewoon meedoen, als je ook vóór het nieuwe jaar al aan jezelf wilt werken (goede voornemens zijn zó 2017). De eerste uitdaging zie je volgende week op Bedrock!

Meer Bedrock

Ontbreekt het je aan zelfdiscipline? Volg dit stappenplan.

In samenwerking met Defensie

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Hoe krijg je meer discipline en zelfvertrouwen? Laura gaat de uitdaging aan
Sluiten