Rosa Bertram
Rosa Bertram News 5 okt 2018
Leestijd: 2 minuten

In deze oude hammam in Amsterdam volg je nu meditatielessen

Bij Bedrock zijn we naast een bewust leven ook bezig met een gelukkig leven. Daarom delen we elke vrijdag de fijnste hotspots, met een Bedrock-randje. We gingen langs bij Meditation PopUp in Amsterdam. 

In een oude Turkse hammam in Amsterdam kan je sinds kort meditatielessen volgen. Meditation PopUp zoekt naar bijzondere plekken met een verhaal waar je langs kan komen voor een bijzondere meditatieklas.

Mediteren in een oud badhuis

Het badhuis ligt pal achter het Westerpark en is maar liefst 102 (!) jaar oud. De kleurrijke muren en tegels vormen een dromerig doolhof door het kleine gebouw waar je verschillende meditatieruimtes vindt. Het magische gebouw was tot voor kort een badhuis en hammam speciaal voor vrouwen.

Oprichtster Josine had al een tijdje het idee om moderne meditatie aan te bieden voor jonge mensen in de drukke stad. Toen zij naar New York reisde werd dat concept alleen maar bevestigd en besloot ze de Meditation PopUp te beginnen in Nederland.

Op de muren hangen inspirerende quotes als: “We create places in the city where people can unwind, reduce stress and build on a strong resilient mind, to cope with modern day life” en “We’d love to make mental exercise as normal as physical exercise.” 

Meditation PopUp

Meditatie kan je doen in allerlei vormen. Bij deze meditatieklassen kan iedereen terecht, ook beginners. Sterker nog dat is één van de 9 thema’s waar de Meditatie PopUp steeds op focust. Tijdens de 45-minuten-durende klassen laat je onder begeleiding van lerares Adinda of Josine je gedachten helemaal gaan.

Op een paar zachte kussens en onder een fijn katoenen dekentje wordt je begeleidt. De ronde ruimte en kleurrijke hoekjes zorgen voor een fijne en warme sfeer. De meditatiestijl is modern en laagdrempelig en gefocust op het dagelijks leven, waardoor het makkelijk is voor iedereen om mee te doen.

Mediteren: dit zijn de voordelen (en belangrijke beginnertips)

Doe ook meditatie bij Lab111

Om een bijzondere meditatie-ervaring te kunnen bieden, gaat Meditation PopUp steeds op zoek naar bijzondere plekken. Een paar avonden per week kan je daarom ook lessen volgen in Lab111 in Amsterdam-West, een oud pathologisch anatomisch laboratorium.

Hoe lang Meditation PopUp er zit weten ze nog niet, het is in elk geval tijdelijk. Check de website van Meditation PopUp voor alle openingstijden en boekingen.

Lestijden van Meditation PopUp

Westerpark
Zaanstraat 88
1013 RW, Amsterdam
Maandag 19:00 & 20:15 woensdag 19:00 & 20:15, donderdag 19:00 & 20:15, zaterdag 10:00 & 11:15

Lab111:
Arie Biemondstraat 111
1054 PD, Amsterdam
Dinsdag 19:00 & 20:15, donderdag 19:00 & 20:15, vrijdag 8:00 & 9:15

Extra leuk: je kan de meditatielessen volgen als je lid bent van OneFit!

Meer lezen over mediteren?

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
In deze oude hammam in Amsterdam volg je nu meditatielessen
Sluiten