Mathilda Verwoerdt
Mathilda Verwoerdt Better World 25 dec 2018

Samen feestelijk eten met vreemden? Meals Unite brengt iedereen samen!

Ben je dol op koken? Of op lekker eten? En vind je het leuk om nieuwe mensen te leren kennen? Dan hebben we goed nieuws voor je. Het kan allemaal door Meals Unite. Dit nieuwe platform brengt mensen bij elkaar voor een lekker en gezellig diner. Zo ontmoet je niet alleen nieuwe mensen, maar wie weet ook nieuwe gerechten.

Waar we pas nog schreven dat op de Facebook-app het sociale gedeelte ver te zoeken is, is dat op deze app niet het geval. Sterker nog: Meals Unite brengt mensen juist bij elkaar. Een super mooi initiatief, zeker zo rond de kerstperiode.

Gezellig eten met vreemden

Of je soms wat alleen bent of gewoon nieuwe mensen wilt leren kennen: bij Meals Unite moet je zijn. Onder het genot van een lekker diner, leer je mensen in jouw stad of buurt kennen.

Je kiest zelf of je wilt koken of alleen wilt eten. Oftewel: je bent een host of een gast. Als je host bent, kook jij voor de mensen die bij jou komen eten. Als gast ga je bij iemand anders thuis eten. Maar je kunt natuurlijk ook meerdere keren deelnemen en je ‘rol’ afwisselen.

Alles naar eigen wens

Je kan alles zelf indelen zoals jij het wilt. Zeker als je zelf de host bent. Je kan je lievelingsgerecht maken en zelf bepalen hoeveel mensen er komen eten. Ook de kosten heb je zelf in de hand. En als je er helemaal voor wilt gaan, kan je er zelf een thema aan koppelen. Denk aan: Italië met lekker Italiaans eten of een avondje voor disco-fans, inclusief bijpassende outfits natuurlijk.

Het leuke aan dit concept is dat je nieuwe mensen leert kennen. Misschien ben je net verhuisd, dan is dit een gezellige manier om kennis te maken met je buurtgenoten. Maar ook als je al jaren op hetzelfde adres woont, kan je zo een super leuke avond organiseren. Daarnaast kom je ook in aanraking met nieuwe culturen en recepten.

Aanschuiven? Dat kan!

Er staan etentjes gepland waar jij zo kan aanschuiven als je interesse hebt. Zo houdt kunstenares Szilvia uit Bussum op 29 december een kunstdiner: een diner in combinatie met een rondleiding door haar atelier.

Op 20 januari eet je bij gastheer René een lekkere kom erwtensoep voor de openhaard. Maar ook bij Kirsten kun je terecht voor een super gezellige spelletjesavond op 31 januari in haar knusse studentenkamer. Een laagdrempelige manier om aan te schuiven voor je eerste diner.

Meals Unite: zo werkt het

Meals Unite is een nieuw, sociaal platform. Je kunt je aanmelden voor de app die beschikbaar is op dektop, smartphone en laptop.

Als host kun je wachten op aanvragen vanuit het Meals Unite netwerk of je eigen meals delen via social media en e-mail. Voor meer informatie hoe alles in zijn werk gaat, check je natuurlijk even de website of op social media. Bon appétit! 

Eten en de feestdagen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Samen feestelijk eten met vreemden? Meals Unite brengt iedereen samen!
Sluiten