Josephine Kay
Josephine Kay Welzijn 16 mei 2017
Leestijd: 2 minuten

Mealprepping: deze handige apps helpen je daarbij

Over het algemeen willen we allemaal graag gezonder eten. Maar soms blijkt dat knap lastig, vooral als je niet echt een keukenprinses bent. Één van de grootste fouten die je kunt maken is onvoorbereid aan je dag beginnen. Wat doe je dan als je lekkere trek krijgt? Daarom is het handig om van tevoren je maaltijden te bereiden. Oftewel, te ‘preppen’ (afgeleid van het Engelse preparing). Op social media zie je vaak foto’s van rijen bakjes voorbijkomen, gevuld met gezonde maaltijden. Maar hoe doe je dat, en waar begin je?

Uiteraard is het handig om tupperware-bakjes in te slaan. En dan het liefst in zoveel mogelijk maten. Kleintjes voor snacks, en grotere voor de lunch of het diner. Een weegschaal is ook essentieel, zodat je de ingrediënten goed kunt afwegen.

De inhoud van de bakjes kun je zelf bepalen, maar probeer altijd met wat basis ingrediënten te beginnen. Denk aan groenten als de basis. Vanuit hier ga je verder opbouwen met bijvoorbeeld koolhydraten (niet te veel) als rijst, quinoa of zoete aardappel en daarna eiwitten enzovoorts.

Als je eenmaal hebt besloten wat de ingredienten worden, moet je een boodschappenlijstje maken. Dat voorkomt dat je in de supermarkt niet (stiekem) voor de verkeerde keuzes gaat. Hieronder zie je hoe je makkelijk een boodschappenlijstje kunt opstellen.

Boodschappenlijstje

Eenmaal thuis aangekomen is het tijd voor het leukste gedeelte: het koken van de ingrediënten! Nu heb je op je telefoon vast allerlei kook-apps. Handig als ze allemaal gesorteerd in een mapje zitten. Hieronder kun je zien hoe je alle kook-apps in één map plaatst.

Hoe plaats je alle kook-apps in een map?

Ok, apps geopend, recept erbij en koken maar. En dan blijft de rijst aan je vingers plakken en heb je net weer het recept nodig. Geen paniek, daar hoef je je scherm niet helemaal vies voor te maken. Je kunt namelijk heel simpel voice command gebruiken. Hoe dat moet, zie je hieronder.

Voice command

Als je eenmaal alle ingrediënten hebt gekookt, is het tijd om de bakjes te vullen. Ook handig: plak op elk bakje een sticker met wat erin zit en de datum waarop je het wil eten. De bakjes voor de komende dagen zet je in de koelkast en de rest in de vriezer.

Bon appetit!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Mealprepping: deze handige apps helpen je daarbij
Sluiten