Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Verzorging 21 jun 2020
Leestijd: 7 minuten

Bedrock’s Thuis Retraite: de ultieme me-time Sunday (+ geweldige winactie!)

Omdat we allemaal wel wat meer liefde, zorg en aandacht voor onszelf mogen hebben, júist in deze tijden, organiseren we Bedrock’s Thuis Retraite. Elke dag van de week vind je op onze website en op onze Instagram tips van experts, yogaflows, meditaties, selfcare tips en natural skincare video’s. Kortom: alles wat een week retraite je geeft, maar dan online mogelijk gemaakt om gewoon vanuit je eigen huis te doen.

En wat was het een heerlijke week, al zeggen we het zelf. Van een yoga-sessie tot fijne slaapmeditatie, skin-care routines en tijd doorbrengen in complete stilte en kalmte. Iets wat je eigenlijk allemaal wel wat vaker zou moeten doen, maar waar we vaak te weinig tijd aan besteden.

Ultieme me-time Sunday

We hopen dat je net zo genoten hebt van afgelopen week als wij. En om de week goed af te sluiten, combineren we vandaag alle facetten in de ultieme me-time zondag. Yep, dat betekent een dag doorbrengen in alle rust en reinheid.

Voldoende me-time nemen is namelijk ontzettend belangrijk. Niet alleen om op te laden, zodat je weer goed voor jezelf en anderen kan zorgen, maar ook om even naar binnen te keren en verdieping te zoeken.

Door constant in een rush te zijn, leef je van moment naar moment. Een vol geplande agenda kan ervoor zorgen dat je je emoties nauwelijks meer voelt, en daar kun je later last van krijgen. Moeite hebben met emoties verwerken, leidt namelijk juist tot nog meer psychische klachten.

Tip: heb jij vandaag plannen gemaakt die je niet kan afzeggen of lukt het simpelweg niet om vandaag tijd vrij te maken voor een dag me-time? Pak dan nu (yep, als in op dit moment) je agenda erbij en zoek een datum waarop je nog niks hebt staan. Blokkeer die dag voor jezelf.

Ook lezen: Waarom extraverte mensen ook me-time nodig hebben

Wat gaan we vandaag doen?

Het is duidelijk: voldoende me-time nemen is belangrijk. Zeker als je hard werkt, kan even niks doen fijn zijn. Dit kan je doen door gedurende de week voldoende momenten te pakken, maar vandaag trekken we er 24 uur voor uit. Lekker zeg.

Allereerst is het belangrijk om je te realiseren dat jouw ultieme me-time moment heel anders kan zijn dat het moment van je buurman of vriendin. Iedereen heeft zo zijn eigen voorkeuren.

De één vindt yoga heerlijk, de ander lukt het maar niet om daar z’n draai in te vinden. De één vindt het heerlijk om maskertjes en voetenbadjes te doen, de ander wordt al kriebel bij het idee. De één kan makkelijk een uur mediteren, de ander wordt er helemaal onrustig van.

You get the point, voor de invulling van wat je vandaag gaat doen, moet je goed weten waar jij van oplaadt. En gelukkig heb je afgelopen week een beetje kunnen proeven van datgeen wat je rustig maakt.

Laten we beginnen met een schrijfoefening – net als op maandag.

1. Schrijfoefening

De eerste dag van de retraite vulden we door een moment te pakken om op te schrijven wat je van de retraite verwacht. Wat hoopte je eruit te halen en waarom?

Pak je aantekeningen erbij en neem ze nog ‘s door. Klopt hetgeen wat je opschreef nog nu je een week lang dichtbij jezelf bent geweest? En wat zou je uit deze retraite willen meenemen in het vervolg? Hoe ga je dat aanpakken? Maak er desnoods concrete stappen van.

Bijvoorbeeld: “ik wil (want je moet niks!) elke week 30 tot 60 minuten de tijd pakken om een te mediteren” of “elke avond pak ik mijn notitieboekje erbij om 10 minuten m’n gedachten van me af te schrijven”.

Oh, en doe voordat je begint met schrijven een korte (visualisatie)meditatie om meer bij je gevoel te komen voordat je je pen inspringt.

Andere fijne vragen die je voor jezelf kan beantwoorden:

 • Wat wil ik onderdeel van mijn leven maken? Waar word ik het meest gelukkig van?
 • Hoe kan ik meer ruimte maken in m’n leven voor de dingen die ik leuk vind?
 • Welke richting(en) zou je op willen in je leven?
 • Welke overtuigingen heb je over jezelf?
 • Hoe beïnvloeden deze jou? Waarin beperken ze je?
 • Welk advies zou ik mezelf nu geven als ik een vriendin was?
 • Wat wil je bereiken? Vandaag/volgende week/volgend jaar?
 • Wat maakt het leven soms moeilijk? Hoe kan ik dat omzeilen?
 • Wat is mijn visie en/of missie in het leven?
 • Wat zijn mijn kernwaarden/waar wil ik voor staan?
 • Wat zijn 3 negatieve gedachtes die ik heb die ik moet laten gaan?

Tip: Een dagboek bijhouden: voor een betere fysieke, emotionele en spirituele gezondheid

2. Stiltewandeling in de natuur

Bewegen en de natuur zijn misschien wel dé 2 factoren die de mens oplaadt. Zorg dat je vandaag minimaal een uur uittrekt om ergens in stilte te wandelen in de rustige natuur. Zoek het bos op, ga naar een groot park of misschien wel lekker naar het strand.

Vind een plek waar je je fijn voelt en ga lekker wandelen. Maar let op: doe die zonder afleiding. Laat die oordoppen en je telefoon ‘s thuis en wees samen met de natuur. Ruik, voel, word één.

Ook interessant: De kracht van stilte (waarom zou je in vredesnaam dagenlang niets zeggen?)

3. Kook gezond

Afgelopen week hebben we je overladen met recepten en voedingstips voor een ultieme gezonde week. Combineer alle recepten vandaag en voel wat gezond eten voor je lichaam doet.

4. Vul zelf maar in…

Wat kon je nog meer waarderen aan de thuisretraite? Vond je het lekker om te mediteren of beviel de yogasessie extreem goed? Ga vooral aan de slag met datgeen waar jij gelukkig en energiek van werd. Dit is jouw me-time moment.

Algemene me-time tips

Een paar algemene tips die je op de ultieme me-time dag kunt gebruiken:

 • Zet je telefoon vandaag even uit. Tijdens jouw uurtjes me-time kan de rest van de wereld je echt wel even missen. En eerlijk: word jij écht vrolijk van die Instagram-feed waar je zo vaak doorheen scrolt?
 • Mediteer. Meditatie is een goede manier om je dag te beginnen. Het maakt je creatiever en productiever.
 • Affirmatie. Met affirmatie beïnvloed je je brein. Kies een mantra en spreek die uit naar jezelf. Vertel jezelf bijvoorbeeld dat dit een geweldige dag gaat worden en wat het je allemaal gaat brengen (maar er zijn veel meer mantra’s; kies er vooral één die jou en je doelen dient). Door dit elke dag te herhalen met korte zinnetjes, die je hardop zegt werkt dit door op je gesteldheid.

Gezonde lunch voor tijdens de stilte-avond

Omdat je tijdens een retraite natuurlijk ook gezond en vers wilt eten, delen we een heerlijk recept van natuurvoedingscoach Anne de Meulmeester!

Lichte witlofsalade met sinaasappel en pecannoten

 • 2 flinke stronken (of 3-4 kleine stronkjes) witlof in fijne reepjes gesneden
 • 1 sinaasappel, geschild en in kleine stukjes gesneden (bewaar het sap dat vrij komt bij het snijden)
 • 1 handje rozijnen
 • 1 handje gehakte pecannoten
 • 1 handje pompoenpitten
 • Dressing: olijfolie, zwarte peper en het overgebleven sap van de sinaasappel.

Meng de witlof met de sinaasappel, rozijnen, gehakte pecannoten en pompoenpitten. Besprenkel met biologische extra vierge olijfolie, een flinke snuf zwarte peper en het overgebleven sinaasappelsap. Voor een extra fris accent kun je wat extra citroensap door de salade doen.

Wil je deze salade aanvullen? Eet er één of twee roggecrackers (Leksand) of lijnzaadcrackers (Smaakt) met hummus bij.

En we hebben we nog wat leuks…

We hebben een té gekke winactie met Weleda! We mogen namelijk wel 20 (!) self-care pakketjes weggeven en één gehele behandeling in één van de Weleda City Spa’s. Hoe werkt het precies?

 • 20 x self-care pakket: daarin zit de Feel Good Shower (een milde vegan douchecrème met biologische sesamolie) en de Skin Food Body Butter (een intensief voedende body butter; die de droge huid van top tot teen verzorgt!), van de gloednieuwe collectie van Weleda, gemaakt van enkel natuurlijke ingrediënten.
 • 1 x een 55- of 60-durende minuten massage of gezichtsbehandeling naar keuze bij een Weleda City Spa. Weleda heeft verschillende City Spa’s in Nederland, je kunt kiezen uit de vestigingen Amsterdam, Den Haag, Rotterdam of Oestgeest.

Wat moet je doen?

Plaats op Instagram een story of post (nog leuker!) met een foto van jezelf of jouw self-care ritueel en waarom jij welk self-care pakket wilt willen! Vergeet Bedrock niet te taggen, zo kunnen we je vinden. En oh, vergeet óók je account niet op open te zetten, anders kunnen we je alsnog niet zien.

Volgende week (voor 27 juni 2020) maken we de winnaars bekend!

Meer me-time tips:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken.

Reageer op artikel:
Bedrock’s Thuis Retraite: de ultieme me-time Sunday (+ geweldige winactie!)
Sluiten