Rosa Bertram
Rosa Bertram Nieuws 21 okt 2020
Leestijd: 1 minuut

Eindelijk: McDonalds heeft nu een vegetarische McKroket

Goed nieuws voor vega’s én liefhebbers van de McKroket en het broodje al die tijd oversloegen: fast food-keten McDonalds komt nu met een vegetarische McKroket.

Het is de eerste vega variant op de McKroket die normaliter wordt gemaakt van rundvlees.

Veggie McKroket

De typisch Nederlandse kroket is één van de meest populaire snacks in ons land, het is dus niet zo gek dat McDonalds Nederland lang geleden met de McKroket kwam. Maar nu vegetarisch eten steeds meer de norm wordt, wil de fast food-keten óók daar op inspelen. En wel met de Veggie McKroket.

McDonald’s zag het aantal verkochte vegetarische producten verdriedubbelen in de laatste twee jaar. De vegetarische McKroket een tijdelijke actie om te kijken of het aanslaat.

Meer goed nieuws: Good News Monday: Fins dorp beloont milieuvriendelijk gedrag met taart

Wat zit erin?

Om de klassieke kroket zo goed mogelijk na te bootsen, wordt een vleesvervanger met eiwitten gebruikt die iets weg heeft van draadjesvlees qua structuur. Verder zit in de Veggie McKroket nog wat peterselie.

Eerder kwam de fast food-keten al met vegetarische nuggets en lanceerde het een vegan menu. Sowieso is er een grote trend te zien in fast food-land; steeds meer ketens bieden nu ook vegetarische varianten aan. En dat is maar goed ook, gezien de de vleesindustrie voor een groot deel bijdraagt aan de opwarming van de aarde.

Dus we zijn maar al te blij met deze milieu- én diervriendelijke burger!

Benieuwd naar de Veggie McKroket? Je kan ‘m vinden in de Nederlandse McDonald’s t/m 23 november 2020.

Meer vegan nieuws?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Eindelijk: McDonalds heeft nu een vegetarische McKroket
Sluiten