Josephine Kay
Josephine Kay | LinkedIn Mind 18 feb 2016

Marvy Rieder over lief zijn voor jezelf en loslaten

Bij BEDROCK geloven we in eerlijkheid en oprechtheid en willen we the truth achter de persoon leren kennen. Waar gaat hun hart sneller van kloppen? Waar voelen ze zich onzeker over en hoe maken ze de wereld een stukje beter? Deze week spreken we Marvy Rieder.

Ze begon als model en tussendoor heeft ze communicatie gestudeerd. Hierna heeft ze De marVie foundation opgericht; begeleiding bieden en bewustzijn creëren in de mode-industrie op het gebied van sport, voeding, financiën en zelfvertrouwen. Ze heeft jarenlang de livestream van de fashionweek gehost en was Lifestyledeskundige bij Shownieuws. Momenteel werkt ze aan haar nieuwe start-up. En last but not least is ze mamma van een prachtige dochter.

5 dingen waar je goed in bent
“Mezelf zijn en m’n gevoel volgen en ik ben goed in het motiveren van mensen om zo hun talenten naar buiten te brengen. Ik kan heerlijks uitslapen en ik ben een ster in Disco Bowlen met vrienden. Ik ben creatief in het bedenken van oplossingen en nieuwe ideeën.”

5 dingen die je niet kunt

“In principe kun je alles, zeggen mijn ouders altijd, als je maar wilt…maar ik kan redelijk slecht tekenen. Dit heb ik weten te verbergen, totdat ik een olifant en een vliegtuig moest tekenen van mijn dochter. Ook kan ik niet echt ongezond eten. Eens in de zoveel tijd een pizza of pannenkoek, maar het liefst eet ik gezond en vers. Daar word ik en mijn lijf toch wel heel erg blij van. En, ik kan niet op mijn handen lopen en tegelijkertijd een glas water drinken…”

Wat doe je wanneer je gestrest bent?
“Onaardig doen tegen mijn vriend, en daarna sorry zeggen.
Mediteren en lange wandelingen maken in het bos. 
Ademhalingsoefeningen en erover praten. Dat laatste is een ongoing leerproces.”

Waar ben je bang voor?
“Ik ben nergens meer echt bang voor. Dat proces heb ik losgelaten en dat geeft een heerlijk gevoel. Vroeger wilde ik leuk gevonden worden, wilde ik altijd slagen en als ik het idee had dat het niet zou lukken, dan deed ik iets niet. Nu vind ik dingen nog wel spannend, zoals een presentatieklus of het opzetten van mijn nieuwe project (vertel ik later nog wel over). Maar wat is het ergste dat er kan gebeuren? Dat het niet lukt… En dan? Dan niets…Dan ben ik trots op mezelf dat ik het een kans heb gegeven.”

Het grootste vooroordeel dat je hebt over iets of iemand:
“Ik probeer geen vooroordeel te hebben. Behandel een ander zoals je zelf behandeld wil worden. Ik maak vaak genoeg mee dat mensen een vooroordeel over mij hebben omdat ik modellenwerk en presentatiewerk doe en daardoor in de bladen sta. Dan word je als arrogant bestempeld en sta je met 1-0 achter.”

Het meest eenzame moment uit m’n leven

“Alle te gekke en mooie momenten die ik tot nu toe in mijn leven heb mogen meemaken en plekken op de wereld waar ik ben geweest, zonder mijn familie en vrienden om het mee te delen.”

Hoe belangrijk is drama voor je algehele gemoedstoestand?
“‘Drama’ heeft mij doen beseffen dat ik de hele wereld aankan en dat wat er ook gebeurt, ik altijd op mezelf en mijn familie kan vertrouwen. En dat is een heel lekker gevoel.”

Wat is jouw ultieme tip voor een betere gezondheid?

“Lief zijn voor jezelf. Lekker makkelijk denk je dan misschien. Maar begin maar te zeggen tegen jezelf dat je het waard bent. Boek af en toe een massage. Pak die 10 min extra in de ochtend om lekker in bad te gaan of je op te maken. Whatever makes you happy.”

De sleutel tot een betere wereld is?

“Beseffen dat je verantwoordelijk bent voor alles dat je doet en dat je een verschil kunt maken, hoe klein dat ook mag zijn.”

Geen idee wat je vandaag moet eten? Download Bedrock's Vegan Kookboek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis

Reageer op artikel:
Marvy Rieder over lief zijn voor jezelf en loslaten
Sluiten