Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Mind 21 dec 2019

Een Netflix-must see voor tijdens de feestdagen: Marriage Story

Yes, weekend! Tijd om in je joggingbroek op de bank te hangen met films en series en je verstand op nul. Of toch niet? Op Netflix vind je niet alleen dingen als Gossip Girl en Pretty Little Liars, maar ook een heleboel toffe films en documentaires die je wereldbeeld verbreden. Daarom geven wij elke week een nieuwe Netflix-tip. Dit keer tippen we een prachtige film voor tijdens de feestdagen: Marriage Story.

De kerstperiode is dé uitgelezen kans om lekker op de bank naar je favoriete kerstfilms te kijken. Althans… als je van kerstfilms houdt. Want sommige mensen vinden die cheasyness rond kerst helemaal niks.

Daarom tippen we deze week een mooie film voor tijdens de kerstperiode, maar dan eentje die niét barst van de extreem zoete, sentimentele clichés.

Marriage Story: over scheiden en de impact daarvan

De film gaat over Charlie en Nicole die na een prachtig huwelijk toch gaan scheiden. De scheiding lijkt vredig te verlopen, tot er onenigheid ontstaat over hun zoon Henry. De man en vrouw strijden met name over de voogdij van het kind, met alle ups en downs van dien.

Lees ook: In 9 stappen naar een harmonieus co-ouderschap (ook als je een nieuwe liefde krijgt)

De film is een tragikomedie die goed in beeld brengt hoe een scheiding écht verloopt en wat het verbreken van een relatie met het hele gezin en de omgeving doet. En hoewel dat een heel tragisch gegeven is, slagen de regisseurs erin om in de eerste plaats een mooi verhaal neer te zetten.

Marriage Story: mooi, echt en puur

Zo is het bijvoorbeeld erg bijzonder hoe de hoofdrolspelers (gespeeld door Scarlett Johansson en Adam Driver) elkaar feilloos aanvoelen. Dat, in combinatie met knettergoed acteerwerk, zorgt voor een extra sparkle op het scherm, ondanks dat de sparkle tussen de twee is verdwenen.

Daarnaast is het mooi om te zien hoe de film niet alleen de negatieve aspecten van scheidingen belicht. Je krijgt affiniteit en begrip voor de personages en dat maakt dat je niet geneigd bent om partij te trekken. Met andere woorden: er wordt een rauw, puur en realistisch beeld rond echtscheidingen gecreëerd en dat is wat de film zo mooi maakt.

Benieuwd hoe het Charlie en Nicole vergaat en deins je niet terug van een film die door merg en been gaat? Kijk dan zeker The Marriage Story.

Meer Netflix-tips?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Een Netflix-must see voor tijdens de feestdagen: Marriage Story
Sluiten