WorkJuice
WorkJuice Psyche 18 mrt 2020
Leestijd: 5 minuten

Manifesteren kun je leren – manifestatie coach Willemijn Welten vertelt hoe

Een droomhuis, fijne relatie, meer inkomsten en succes in je carrière, je kunt het allemaal manifesteren. Even kort door de bocht: je gedachtes werkelijkheid laten worden. Dat je gedachtes krachtiger zijn dan je misschien denkt, klopt als een bus. Maar je hele droomleven manifesteren, klinkt dat niet als een gevalletje too good to be true? Om te weten te komen hoe manifesteren werkt en hoe je dit zelf kan gebruiken, spreken we met manifestatie coach Willemijn Welten.

Tijdens het gesprek kom ik erachter dat manifesteren veel meer is dan alleen maar heel graag iets wensen en wachten tot het je aan komt waaien.

Wat is manifesteren?

Manifesteren doe je al je hele leven. “Eigenlijk is het niets meer dan je gedachtes werkelijkheid laten worden en zo je eigen droomleven creëeren”, vertelt Willemijn. “Dat komt omdat je meer aantrekt van wat je voelt. Als jij ‘s ochtends al wakker wordt met de gedachte ‘ik heb het zo druk en wat ben ik moe’, dan manifesteer je dat je het nog drukker krijgt. Je gaat de dag met een heel andere energie tegemoet als je denkt ‘ik ben blij dat ik genoeg te doen heb en ik vind het werk leuk’.”

Onbewust of bewust manifesteren we dus de hele dag door. “Net als pianospelen is het een skill die je kunt oefenen, zodat je het manifesteren voor je kan laten werken om je eigen droomleven te creëeren.”

Lees ook: De 6 grote voordelen van thuiswerken

Willemijn is het ultieme voorbeeld van wat positief manifesteren voor je kan doen. Vroeger werkte ze 60 uur per week bij een corporate bedrijf. Na een vakantie op Bali in 2015 keek ze om zich heen, en dacht ze: wat doe ik? De volgende dag zei ze haar baan op en besloot ze haar eigen leven te creëeren en anderen als coach te helpen hetzelfde te doen. Dat ze bezig was met manifesteren, realiseerde ze zich pas nadat ze een opleiding deed bij life coach Gabrielle Bernstein.

Toch zat het positief manifesteren er bij Willemijn al vroeg in. Als ze vroeger een toets had, herhaalde ze van tevoren in haar hoofd: ‘ik kan dit, ik ben hier goed in’. Als iemand ons alles over de kracht van manifesteren kan vertellen, is het dus Willemijn wel.

Bron: Catch The Wave Concepts

Worden manifestaties altijd werkelijkheid?

Komen manifestaties altijd uit? Willemijn zegt van wel, maar niet altijd zoals je ze verwacht. “Ik manifesteerde voor mijn oude bedrijf dat ik online cursussen zou verkopen en dat het heel groot zou worden”, geeft ze als voorbeeld. “Dat liep compleet anders, want mijn business partner en ik gingen uit elkaar. Dan kan je denken: hoe kan dat nou? Maar de truc is om vertrouwen te houden en te blijven manifesteren. Binnen een week had ik mijn eigen site online en inmiddels heb ik mijn eerste online cursus afgerond met 55 enthousiaste deelnemers.”

Geduld hebben en vertrouwen houden is een vereiste als het gaat om manifesteren. Al kan het juist ook heel snel gaan. “Als je jouw droomhuis manifesteert, dan word je daar niet meteen ‘s ochtends in wakker. Maar laatst manifesteerde ik ‘s ochtends dat ik vaker in de media wilde komen. Drie uur later werd ik gebeld voor een radiointerview waar we live een meditatie deden.”

Hoe manifesteer je?

Kan je manifesteren ook fout doen? “Het is belangrijk dat je het wat manifesteert. We zijn geneigd om te manifesteren op het hoe. Mensen willen graag meer inkomsten hebben bijvoorbeeld”, legt Willemijn uit. “Veel mensen focussen alleen op het hoe, door een salarisverhoging. Maar je kunt ook meer inkomsten hebben doordat je geld terugkrijgt van de Belastingdienst of mensen je trakteren op een koffietje.”

Ook leuk:8 stappen om mooie dingen in je leven te manifesteren

Dan rest nu alleen nog de vraag: hoe ziet dat manifesteren er in de praktijk uit? “Manifesteren bestaat eigenlijk uit drie stappen. Je begint met de intentie zetten: wat zou je willen manifesteren? Wil je bijvoorbeeld meer energie aan het einde van de dag? Dan is stap twee om tijdens een meditatie je voor te stellen hoe het zou zijn als je dit hebt bereikt. Hoe voelt het thuiskomen na een lange dag dan voor je?” Zo’n meditatie hoeft niet langer dan 5 minuten te zijn, dus werkelijk iedereen heeft er tijd voor.

Daar blijft het overigens niet bij. Manifesteren is niet alleen wensen en verwachten dat het dan maar aan komt waaien. Bij de derde stap zet je namelijk de stappen die er op je pad komen om je manifestatie werkelijkheid te maken. Je hoeft niet meteen te weten wat die stappen zijn. Je houdt simpelweg je ogen open en ziet aanwijzingen.

Bron: Catch The Wave Concepts

Nooit meer een slechte dag?

Zelf neemt Willemijn elke dag de tijd om te manifesteren en dat is echt niet altijd iets groots als een droomhuis. “Tijdens de meditatie ga ik mijn hele dag door en hoe ik me daarbij wil voelen.” Dat betekent overigens niet dat Willemijn door het manifesteren nooit meer een slechte dag heeft, en dat er nooit meer rotte dingen in haar leven gebeuren.

Must read: De kracht van visualisatie: hoe het je lichaam en geest kan helpen genezen

“Ik geloof niet dat het leven alleen maar unicorns en glitters is. Soms moet er iets vervelends gebeuren, zoals het uit elkaar gaan met mijn business partner, om ruimte te maken voor nieuwe, misschien wel mooiere dingen die op je pad komen”, zegt ze. Dat is geen gekke gedachte. Denk maar eens na over de vervelende situaties in je eigen leven, die hebben je de persoon gemaakt die je nu bent.

Dat je het leven van je dromen kunt manifesteren, betekent niet dat het er altijd uitziet zoals je wil of van tevoren had gedacht, legt Willemijn uit. “Maar je hebt de keuze om te focussen op het positieve en dat wat je energie geeft. Maak plezier in wat je doet een prioriteit, bedenk je intenties en dat droomleven is dichterbij dan je denkt.”

Meer Bedrock @ Work?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken.

Reageer op artikel:
Manifesteren kun je leren – manifestatie coach Willemijn Welten vertelt hoe
Sluiten