Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Better World 12 jun 2019

Voor bij wie planten altijd doodgaan: deze 14 kamerplanten zijn prachtig en easy te onderhouden

We zijn niet allemaal geboren met de superpower om goed met planten om te kunnen gaan. Sommige mensen hebben groenere vingers dan anderen – en dat is helemaal niet erg. Mocht jij moeite hebben met het verzorgen van planten, dan hebben we een paar makkelijke kamerplanten voor je op een rijtje gezet.

1. Graslelie

Deze luchtzuiverende kamerplant houdt van een licht plekje en één keer per week een scheutje water.

2. Cactus

Geef ‘m eens per maand water (en in de winter zelfs maar eens per 3 maanden) en jouw cactus zal elk huishouden overleven. Ja, zelfs als je geen groene vingers hebt.

3. Aloë vera

Vroeger vond je de aloë vera alleen in de woestijn. Het is dan ook niet zo gek dat deze die de meest extreme weersomstandigheden kan overleven. Je hoeft ‘m daarom bijna geen water te geven. Geef je ‘m te veel water, dan gaat hij scheef groeien. Ook leuk, maar niet echt de bedoeling.

Must read: DIY: deze aloë vera beautyrecepten gebruik je voor je huid én haar

4. Chinees lantaarnplantje

Dit hangplantje ziet er leuk uit, hoeft maar eens per week een beetje water én groeit als kool. Wat wil je nog meer?

5. Rubberplant

Ja, dit is een plant die vroeger altijd bij je oma in huis stond. Maar dat neemt niet weg dat deze makkelijke kamerplant een plant is waar je geen omkijken naar hebt. En die retro jaren ’70 look vinden we stiekem bést wel leuk.

6. Pannenkoekplant

Als deze plant nog niet in jouw interieur te vinden is, dan is het een echte aanrader. Geef ‘m eens per week water en de pannenkoekplant zal jou overspoelen met stekjes – waarmee jij weer nieuwe pannenkoekplanten kunt laten groeien. Meer over stekken lees je hier.

7. Scindapsus

Ook de scindapsus is gemakkelijk te stekken. Deze sterke hangplant kan ook ingezet worden als klimplant – tegen de muur van je slaapkamer bijvoorbeeld. Zo komt die urban jungle binnen handbereik.

FIRST ☝? I don’t know why my images become blurry when I post it these days. I don’t scale it or anything!? So please excuse the image quality. . Peperomia obtusifolia has really outperformed itself while I was not paying too much attention! Check the tags to see the growth comparison. . Slide to see where it is usually kept. . Location : semi shade, outside Watering : just the automated soaker hose (as you can see ?). Currently set at 1 kin every 8 hours. . ?#dearplants_peperomiaobtusifolia

588 Likes, 5 Comments – ???‍♀️ (@dear_plants) on Instagram: “FIRST ☝? I don’t know why my images become blurry when I post it these days. I don’t scale it or…”

8. Peperomia

Bij de peperomia moet je de lucht lekker vochtig houden met een plantenspuit. Verder is het een hele makkelijke plant: als je ‘m één keer per week water geeft, overleeft hij het zelfs in het tl-licht op kantoor.

Lees ook: Met deze 4 manieren breng je de natuur in huis (zelfs zonder planten)

9. Tillandsia

Heel bijzonder: de tillandsia is een kamerplant zonder wortels. Je geeft ze water door eens per 2 weken wat water met een plantenspuit op de luchtplantjes te nevelen.

10. Lepelplant

Ook de lepelplant heeft een luchtzuiverende eigenschap. In ruil daarvoor wil ‘ie wel eens per week een scheut water én even beneveld worden met een plantenspuit.

11. Dracaena

Kijk uit met huisdieren, want de dracaena is hartstikke giftig voor honden en katten. Buiten dat is de grote kamerplant wel ontzettend makkelijk om te verzorgen én ziet ‘ie er leuk uit.

Ook interessant: Deze 4 planten hebben medicinale (en soms spirituele) krachten

12. Calathea

Oké, de calathea heeft iets meer water nodig dan de gemiddelde plant. Maar als je ‘m 2 keer per week water geeft, is ‘ie zielsgelukkig. Jij krijgt daarvoor een prachtige calathea met prachtige tekeningen in de bladeren voor terug. Een pareltje om naar te kijken, als je het ons vraagt.

13. ZZ Plant

De volledige naam van de ZZ Plant is zamioculcas zamiifolia – maar voor nu zeggen we gewoon ZZ Plant. Deze oersterke kamerplant houdt van een lichte plek en weinig water. Geef je ‘m te veel water, dan gaan de wortels rotten. Het is dus niet erg als je een weekje niet omkijkt naar deze plant.

14. Sanseveria

De sanseveria is een kei sterke plant die niet zo veel water nodig heeft. Sterker nog, in de winter is eens per maand een scheutje water voldoende. In de zomer mag je dit verhogen naar eens per 2 weken.

Meer lezen over planten?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Voor bij wie planten altijd doodgaan: deze 14 kamerplanten zijn prachtig en easy te onderhouden
Sluiten