Maannomade
Maannomade Spirituality 21 dec 2019

De zon verschuift de komende periode naar het sterrenbeeld Steenbok: dit kunnen we verwachten

Van 21 december t/m 20 januari staat de zon in Steenbok. Wanneer dat gebeurt, ervaren we allemaal een beetje Steenbokenergie. Voor Leeuwen erg fijn, want die kunnen zo nu en dan wel wat structuur en motivatie gebruiken, maar voor Tweelingen die liever flierefluiten kan het echt een saaie periode worden.

Dit kan je verwachten van Steenbok de komende periode:

Zon in Steenbok – wat kunnen we verwachten?

Van 21 december t/m 20 januari staat de zon in Steenbok. Afgelopen maand waren we allemaal een stukje positiever en optimistischer ingesteld door de energie van zon in Boogschutter en hadden we meer dan genoeg plannen voor de toekomst.

Maar, Boogschutter is goed in het dromen maar minder goed in de uitvoering van al die idealistische dromen. En daar springt gelukkig Steenbok op in.

We gaan niet meer verder met het verbreden van onze horizon maar focussen ons nu op het waarmaken van de dromen. En daarnaast ook in het laten vallen van ideeën en dromen die te mooi zijn maar in de echte wereld niet zouden werken.

Aardeteken is praktisch

Steenbok is een echt aardeteken en is daardoor ontzettend praktisch ingesteld. Aardetekens kennen een hoog verantwoordelijkheidsgevoel, nemen geen risico’s en laten ze zich zeker niet overhalen voor onrealistische dromen.

Een fijn moment om te reflecteren wat er moet gebeuren en om weer even orde op zaken te stellen. Zeker met de koppigheid en het doorzettingsvermogen van een aardeteken is het fijn om je nu te focussen op de praktische zaken.

Lees ook: Astro boost: alles wat je liever wél wilt weten over jouw sterrenbeeld

Geen tijd voor emoties, gezellige praat maar echt aandacht voor werk dat gedaan moet worden. Dit wordt allemaal nog extra versterkt door de sterke connectie van Steenbok met Saturnus, een planeet met extra boosts voor structuur, discipline en hard werken.

Iedereen ervaart energie van Steenbok

Wanneer de zon in Steenbok staat, ervaren we allemaal een paar weken de energie van Steenbok. Naast de kenmerken van het aardeteken is het overwinnen van grote uitdagingen ook een van zijn talenten.

Must read: Wetenschapper én astrologe: een interview met Bedrock’s astrologe Maannomade

Ongeacht wat op het pad van Steenbok komt, hij klimt er letterlijk overheen. Geen enkele berg is te hoog voor hen en daarnaast voelen zij zich het beste wanneer ze uitgedaagd worden. En die uitdagingen gaan ze graag aan want ze zijn niet bang om nieuwe projecten te starten.

Een periode waarin we ons sterker in onze schoenen voelen staan omdat Steenbok naast een harde werker ook een geboren leider is.

Invloed op de vakantieperiode

Met zijn visie wordt het duidelijk waar je heen wilt, maar ook hoe je er gaat komen. En met de vakantieperiode die komt, is dat zeker een fijn idee om de laatste projecten nog af te ronden.

Geen high energy periode met veel emoties en miljoenen dromen om na te streven, maar wel een goede periode om eens goed te focussen op de belangrijke dromen en ambities die je hebt en daar hard voor te werken. En wees eerlijk, zeker met de kerstdiners die staan te wachten is het ook wel fijn om niet overemotionele energie van de zon te ontvangen.

Tijd om de laatste loodjes af te maken voor het nieuwe jaar, 2019 goed af te sluiten en om aan je lange termijn doelen te werken. 2020 wordt een top jaar! Gebruik de komende energie dus om je echt toe te zetten aan achterstallige projecten of werk dat maar blijft liggen. Of start juist nieuwe projecten voor de lange adem, projecten die weinig risico kosten maar die wel ontzettend belangrijk voor je zijn.

Heb je ook weer wat te vertellen op de vraag: ‘Wat doe je eigenlijk allemaal?’

De Maannomade werkt als wetenschapper én schrijft op Bedrock over moderne astrologie. Want, zegt ze, door de planeten kunnen we onszelf nog beter leren kennen. 

More astro vibes 

Geen idee wat je vandaag moet eten? Download Bedrock's Vegan Kookboek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis

Reageer op artikel:
De zon verschuift de komende periode naar het sterrenbeeld Steenbok: dit kunnen we verwachten
Sluiten