Maannomade
Maannomade Spirituality 22 dec 2020

Dit is de maandhoroscoop van december 2020: de zon verhuist naar Steenbok

De zon maakt elke maand een transitie naar een ander sterrenbeeld. Niet alleen leuk voor alle jarigen die maand, maar ook leuk voor ons omdat we persoonlijk in een andere sfeer komen. De zon heeft invloed op ons basiskarakter en afhankelijk van het sterrenbeeld gaan we bepaalde trekjes overnemen. Deze maand verhuist de zon van 22 december tot 22 januari naar Steenbok waardoor we een stukje serieuzer gaan worden.

Omdat de zon invloed heeft op ons basiskarakter gaan we trekjes van het sterrenbeeld waar de zon tijdelijk in staat, overnemen. Als aardeteken ligt de focus voor Steenbok op praktische zaken en kunnen we helaas niet om deze aardse invloed heen. Geen tijd voor feestjes, emoties of andere afleidingen die ervoor zorgen dat je niet aan je dromen gaan werken.

Zon in Steenbok

In Steenbok worden we een stukje ambitieuzer en serieuzer waardoor we merken dat onze dromen ineens een stuk dichterbij komen als we ons er voor de volle 150 procent voor in gaan zetten, maar ook dat we hiervoor sacrifices moeten gaan maken die niet altijd makkelijk zijn. Ons hoofd zit vol met ideeën waar we graag mee aan de slag gaan waardoor de motivatie door ons lichaam stroomt.

Ook interessant: Een astroloog vertelt: dít is de invloed van je sterrenbeeld op je mentale staat

Door alle serieuze energie worden we ook een stuk killer, niet alleen naar de mensen om ons heen maar ook naar onszelf omdat we onszelf weg kunnen gaan cijferen voor het hogere doel dat we stellen. Hierdoor is samenwerken lastiger omdat Steenbok niet afhankelijk wilt zijn van anderen, maar ook omdat hij zulke hoge eisen aan zichzelf stelt en verwacht dat niemand daar aan kan tippen.

Valkuil

Voor iedereen ligt hier een valkuil, want met de zon in Steenbok wordt de mentale gemoedstoestand ook soberder door de eisen die we stellen. We verwachten discipline maar belonen onszelf niet voor datgene dat we hebben bereikt, want voor Steenbok ligt de lat eigenlijk nooit hoog genoeg.

Gebruik de maand waarbij zon in Steenbok staat om je te focussen op de praktische zaken, om te werken aan je dromen en om eindelijk zonder afleiding aan de slag te gaan. Ondanks de successen die je kan behalen, is dit ook een maand om goed op je mentale gezondheid te letten door jezelf rust en beloning te gunnen na het harde werken.

Een hele fijne maand voor mede-aardetekens, zoals Stier en Maagd, maar een heftige maand voor watertekens zoals Kreeft, Schorpioen en Vissen die niet goed gaan op het onderdrukken van emoties.

More astro vibes 

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en download Bedrock's Grote Vegan Kookboek 🌿

Reageer op artikel:
Dit is de maandhoroscoop van december 2020: de zon verhuist naar Steenbok
Sluiten