Maannomade
Maannomade Spirituality 22 okt 2020

Maandhoroscoop: de zon verschuift de komende periode naar Schorpioen

De zon maakt elke 4 weken een transitie naar een nieuw sterrenbeeld. En bij elke transitie nemen we allemaal een beetje van de energietrekjes van het sterrenbeeld over. Tijd voor Schorpioenenseizoen!

Een maand waarbij we uitgedaagd worden om de beste versie van onszelf te worden, om te groeien en vooral om alle sh*t achter wegen te laten. Een pittig seizoen waar je jezelf echt op moet voorbereiden… Ongeacht jouw sterrenbeeld is dit een maand die je gaat voelen!

Maandhoroscoop

Van 23 oktober tot 22 november 2020 verhuist de zon, de mega planeet met invloed op ons basiskarakter naar Schorpioen. Schorpioen is wellicht het meest intenste sterrenbeeld van de sterrenbeelden en heeft een uitwerking die je sowieso gaat voelen, ongeacht jouw sterrenbeeld.

De zontransities hebben namelijk niet alleen invloed op enkele sterrenbeelden, maar juist op alle sterrenbeelden. Het brengt een nieuw seizoen met een eigen thema.

De zon in Schorpioen

Na de easy energie van Weegschaal waarbij we vooral (op afstand) werkten aan het onderhouden van relaties en probeerden tijdens het thuiswerken de werk/privébalans te houden, zorgt de transitie naar Schorpioen voor een hele andere vibe.

In plaats van samenwerken en ons begeven in het gezelschap van anderen, worden we juist tijdens Schorpioenenseizoen meer einzelgängers met behoefte aan ruimte. Hierdoor heb je meer behoefte om jezelf terug te trekken, niet alleen in het dagelijks leven maar ook op social media voelt het toch minder fijn om te ‘overdelen’.

Waterteken

Schorpioen is een echt waterteken en kenmerkt zich door de toenemende intensiteit. Prikkels komen sterker binnen waardoor je je sneller overwhelmed voelt. Daarnaast zoomen we meer in op de problemen die we ervaren. We willen ze gaan uitpluizen, verklaren en als het even kan direct oplossen.

Door de zware last van problemen onder ogen komen, kan dit voelen als een donkere periode waarin je minder lekker in je vel zit. De schaduwkant van Schorpioen is achterdocht en jaloezie wanneer het mentaal niet helemaal lekker gaat.

Luister ook: Bedrock Talks: een niet-zweverig verhaal over astrologie met modern astrologe Maannomade

In plaats van vluchten van de prikkels die binnen komen, is het goed om regelmatig je hart te luchten bij mensen die je vertrouwt of mensen die er voor opgeleid zijn. Probeer de situaties te gebruiken als manieren om te groeien. Komt onzekerheid omhoog? Vind dan uit waar die onzekerheid vandaan komt.

Seizoen om na te denken

Maar juist door het willen uitpluizen, de nieuwsgierigheid die Schorpioen oproept en de dwang voor verandering is dit een fijn seizoen om na te denken over wat je nou echt wilt. Als sterrenbeeld voor groei is dit een belangrijk moment om na te denken over jouw passies.

Werk jij om te leven of leef jij om te werken? Welke vibe geeft jouw werk/studie op dit moment en voelt het nog als het juiste pad? Durf te dromen maar durf ook vooral jouw eigen grenzen te zetten. Omarm jouw kracht, alle emoties die van binnen spelen en laat je niet tegenhouden. Volg jouw passie en je zal altijd goed terecht komen, ongeacht de reis.

Een heel fijn seizoen voor mede-Watertekens, zoals Vissen en Kreeft om te voelen en zichzelf te uiten. Minder lekker voor de stabiele Aardetekens zoals Stier, Maagd en Steenbok die eigenlijk niet zitten te wachten op de emotionele drama.

Meer astro vibes

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Maandhoroscoop: de zon verschuift de komende periode naar Schorpioen
Sluiten