Maannomade
Maannomade Spirituality 20 apr 2021

Dé niet-zweverige maandhoroscoop van mei 2021: de zon staat in Stier

Het is weer tijd voor het seizoen van aardse sterrenbeeld Stier! Op maandag 19 april verhuist de zon naar een nieuw sterrenbeeld. Niet alleen goed nieuws voor alle jarigen die maand, maar voor iedereen want we nemen allemaal trekjes over van Stier.

Afgelopen maand stond de zon in Ram waarbij we geleefd werden door de drang om nieuwe dingen te starten. Een nieuw interieur, de tuin op de schop of rond zoeken naar een nieuwe baan of studie.

In het seizoen van Ram maakten de zon ons allemaal passievoller, maar ook een stuk verhitter waardoor we niet snel op ons mondje gevallen waren. Nu de zon verhuist naar een aards sterrenbeeld is het gedaan met de vurige energie die Ram met zich mee brengt. Het wordt tijd om te relaxen…

Maandhoroscoop: zon naar Stier

De zon heeft invloed op ons basiskarakter en onze gewoonten. Met de transitie naar Stier worden we allemaal een stukje meer levensgenieters. Stier wordt beïnvloed door liefdesplaneet Venus. Niet in het feit dat Stieren allemaal zulke flirts zijn, maar wel in het feit dat Stier oog heeft voor al het moois in het leven.

Lekker eten, mooie kunst of schoonheid. Stier weet wel wat ons hartje doet begeren en gunt zichzelf het beste. We leren dankzij Stier de fijnere dingen van het leven te waarderen. Niet alleen de grote dingen van waarde, maar juist de kleine dingen zoals een fijne avond op de bank of een lekker gebakje.

De nieuwe én volle maan van april: dit wil je erover weten

Hierdoor zal je de komende 4 weken nog meer kunnen genieten van lekker eten, goed gezelschap, een mooie wandeling in het park, maar ook kunst! Dat laatste zal mogelijk net op tijd zijn met de komst van de nieuwe versoepelingen en het lenteweer dat op komst is!

Het Stierenseizoen

Het Stierenseizoen is daarom perfect om het eens rustig aan te doen na de drukke en chaotische periode van zon in Ram. We zijn geneigd hard voor onszelf te zijn en Stier laat ons daarom inzien dat we ook een stuk liever voor onszelf mogen zijn.

Waarom je intenties wilt zetten bij de volgende nieuwe maan

Een tijd om te waarderen wat je om je heen hebt verzameld en jezelf een schouderklopje te geven dat je het goed gedaan hebt. Een goed moment om je harde werken daarom ook te belonen, want dankzij Stier waarderen we cadeaus nog meer. Zeker als je die voor jezelf koopt!

Rationaliseren

Naast een tijd om te genieten is het ook een tijd om geen grote risico’s te nemen. Als aards sterrenbeeld zorgt de rust van Stier ervoor dat ‘ie niet zomaar overstag gaat en het diepe inspringt. Rationaliteit neemt hierbij de overhand en hierdoor zal er meer overtuigingskracht nodig zijn om niet alleen anderen, maar ook jezelf te overtuigen om een volgende stap te maken.

Zeker in corona tijd kan de koppigheid opsteken als er ook maar enige twijfel komt. Niet erg, maar wel vervelend als de beslissing snel gemaakt moet worden. Haasten en Stier gaat namelijk echt niet samen.

Tuinieren volgens de fases van de maan: hoe doe je dat?

Probeer daarom eerst goed over beslissingen na te denken, vooral als je direct in de hakken-in-het-zand stand gaat, is het goed om er over na te denken waarom je direct zo koppig wordt…

Al met al is het Stierenseizoen een lekkere periode voor alle mede-aarde-sterrenbeelden, zoals Stier, Maagd en Steenbok, maar minder lekker voor de watertekens zoals Kreeft, Schorpioen en Vissen die de down to earth instelling niet echt kunnen waarderen.

Luistertip!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Dé niet-zweverige maandhoroscoop van mei 2021: de zon staat in Stier
Sluiten