Rosa Bertram
Rosa Bertram Betere wereld 7 dec 2019
Leestijd: 4 minuten

Bedrock ontdekt Nederland: logeren op een luxe, maar knusse boerderij in de Overijsselse wei

Onder het mom ‘je hoeft niet naar de andere kant van de wereld te vliegen om tot rust te komen’ speuren we het land af op zoek naar de mooiste en meest rustgevende plekjes van Nederland. Eerder werden we al verliefd op camping Buitenland in Drenthe en ontdekten we Zwier in Vinkeveen, maar dit keer logeerden we in een heus boektiekhotel aan een prachtige rivier in Overijssel. 

Aan de Overijsselse Vecht (een rivier van 167 kilometer lang!) stuitten we op Mooirivier, een knusse maar luxueuze boerderij in Dalfsen om precies te zijn.

Logeren bij Mooirivier in Overijssel

De boerderij a.k.a. het boetiekhotel bestaat inmiddels zo’n 10 jaar, en werd bij de aankoop flink onder handen genomen. Van de oude boerderij is dan ook weinig meer terug te zien, maar de gezelligheid heeft het niet verloren.

Het boetiekhotel bestaat uit verschillende gebouwtjes en ligt pal aan de Vecht en weilanden waarin paarden rustig rond grazen.

De grote lobby heeft een hoog plafond met romantische balken en ontelbaar veel gezellige hoekjes, banken én leeshoek. Ver weg van de hectiek uit de stad, maar zo voelt het toch een beetje als thuis.

Tip: Bedrock Travel: waarom je deze zomer Nederland wilt ontdekken (en vliegen overrated is)

Mooirivier
Bron: Floor Minnema

Wat doe je bij Mooirivier?

De naam verklapt het eigenlijk al een beetje: de rivier is hét paradepaardje van het romantische verblijf in de wei. De kans dat je toevallig op Mooirivier stuit, is overigens nihil. Het is ver weg van de grote weg.

Door de brede horizon en het (gelukkige) gebrek aan gebouwen is de zonsop- én ondergang by far het wauw-moment van het weekend.

De ondergaande zon zorgt voor een felroze gekleurde lucht die schiet van oranje naar rood en binnen no time weer verdwenen is. Wandel langs de rivier of geniet door het raam van het spektakel (en als je geluk hebt van de langs huppelende herten!).

Vind je vast ook leuk: Waarom natuur een mens zo gelukkig maakt

Mooirivier
Bron: Floor Minnema

Fietsen en kanoën

Het mag dan wel maximaal 6 graden buiten zijn, alleen maar binnen zitten, konden we onszelf niet verkopen. En waarom zou je met een strakblauwe lucht?

In één van de huisjes op het terrein staan fietsen en zelfs e-bikes. Perfect, die wilden wij, want op het mapje van de omgeving staat een indrukwekkende route uitgestippeld, maar die is wel 38 kilometer lang. Geen probleem dus met e-bikes.

Must read: 3 lessen die we kunnen leren van de herfst

Mooirivier
Bron: Floor Minnema

Door slingerende weggetjes in het bos, tussen de weilanden, langs paarden en koeien en zelfs langs een uitkijktoren. In geen mijlenver is er ook maar iets of iemand te zien. Een paar wielrenners en that’s is. Wat zijn herfst, rust en frisse lucht toch fijn. En dat allemaal op maar iets meer dan een uurtje afstand van de randstad.

Lees ook: De effecten van een health retreat op je lichaam en geest

Toegegeven: het liefst hadden we ook nog het avontuur opgezocht middels een kano-middag, maar dat werd wegens de kou sterk afgeraden. Zeker een reden om in de zomer in dit prachtige gebied, Vechtdal, terug te komen!

Eten bij Mooirivier

Eigenlijk is het restaurant van Mooirivier alleen al een reden om op bezoek te komen. Dat is dan ook wat de locals doen. Op zaterdagavond zat het restaurant bombol en heus niet alleen met hotelgasten. Ook buurtbewoners uit verschillende dorpjes uit de omgeving weten het restaurant te vinden.

Ook leuk: Bedrock Travel: dit zijn de veiligste landen ter wereld (volgens onderzoek)

Good to know: ook met een vega tarwe- en sojavrij-dieet kan je hier meer dan prima terecht. Alle gerechten werden speciaal aangepast terwijl mijn gezelschap genoot van een traditioneel menu. Mét bijpassende wijnen, dat dan weer wel. Jong, maar ervaren personeel uit de streek vertelt gepassioneerd over de lokale en bijzondere ingrediënten van onze gerechten.

Mooirivier
Bron: Mooirivier

Gezond snacken

Wie tussendoor toch honger krijgt kan zich te goed doen aan de gezonde snacks in de healthy automaat op de gang. Van groente chips tot kombucha, voor een paar euro trek zo een gezonde snack uit de muur!

Na een fikse fietstocht, een flink diner, een diepe slaap en een rozig middagje lezen in de lobby is het tijd om weder te keren naar de drukte van de stad.

Hier komen we graag een keer terug!

Adres van Mooirivier
Mooirivier, Oude Oever 10
7722 VE Dalfsen
Bekijk hier de website voor de prijzen of volg Mooirivier op Instagram.

Meer Bedrock ontdekt Nederland?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken.

Reageer op artikel:
Bedrock ontdekt Nederland: logeren op een luxe, maar knusse boerderij in de Overijsselse wei
Sluiten