Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Luistervoer 12 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

Bedrock Reads: Voor iedereen die niet meer wil vliegen, maar dat óók moeilijk vindt

Omdat we weten dat naast lezen, ook het luisteren van boeiende verhalen heerlijk is, spreken we ook artikelen in! Zo kan je lekker onderuit zakken met je koptelefoon op of je oortjes in en genieten van onze favoriete en stiekem een beetje controversiële stukken. Dit keer: een stuk voor iedereen die niet meer wil vliegen, maar dat óók moeilijk vindt.

Vliegen is slecht voor het milieu en als je een beetje geeft om de aarde vlieg je niet meer. En daarom schamen we ons allemaal kapot voor de vliegtickets die we kopen. Het woord vliegschaamte is genomineerd tot Woord Van Het Jaar 2018 en sindsdien werd schaamte voor niet-milieubewuste keuzes een ding.

We schamen ons voor het vlees dat we eten, voor de benzine die we tanken en zelfs voor de hoeveelheid kinderen de we krijgen en avocado’s die we kopen.

Bedrock Reads: over vliegen en vliegschaamte

Het is een goed iets dat we met z’n allen proberen te minderen met de dingen die slecht zijn voor natuur en milieu. Want die ‘trend’ ís er. Maar kunnen we in plaats van onszelf schamen voor de foute keuzes, niet ook ‘s de focus leggen op trots zijn op de goede keuzes die we al massaal maken. Lisanne heeft er het hare over te zeggen.

Aflevering #3: vliegschaamte

Je kan het artikel over vliegschaamte nu luisteren via Bedrock Reads op Spotify. Heb jij er ook mening over of heb je iets wat je graag met ons of andere lezers/luisteraars wilt delen? Laat het ons weten via Instagram of stuur een mailtje naar [email protected]. Vinden we leuk!

Nog meer om te luisteren

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bedrock Reads: Voor iedereen die niet meer wil vliegen, maar dat óók moeilijk vindt
Sluiten