Rosa Bertram
Rosa Bertram Better World 11 jun 2018

Dit is de line-up van het Veggie Festival (blok aankomend weekend maar in je agenda)

Aankomend weekend is het zover! Op 15, 16 én 17 juni wordt op het NDSM-werf in Amsterdam het Veggie Festival georganiseerd. En dit wordt de line-up! Bereid je voor op een plantaardige biefstuk, een plant forward speeddate en allerlei foodtrucks vol vega en vegan lekkernijen.

Deze culinaire hoogstandjes kom je tegen op het Veggie Festival

De oude scheepsbouwloods op de NDSM-werf wordt het hele weekend omgetoverd tot een foodwalhalla voor vegetariërs, veganisten én vleesliefhebbers. Smokey Goodness presenteert namelijk een zomerse vega barbecue en Las Fritas maken de lekkerste vegaburgers en zoete aardappelfrietjes. Esther’s Cookery maakt Ottolenghi-achtige salades en legt uit hoe je zelf baba ganoush kan maken. Heb je meer zin in eten uit het Midden-Oosten? Ga dan op zoek naar Maza en The Pom Bar. Voor flinterdunne pizza’s en verse pasta’s plof je neer bij Bella Vita.

Dit restaurant komt met food-speeddate

Het Amsterdamse restaurant YERBA serveert pas sinds twee maanden allerlei lekkere veganistische gerechten. Chef Walter Marskamp, bekend van Wilde Zwijnen en het Hoxton Hotel, gaat tijdens het festival in zijn mini-restaurant zorgen voor een culinaire speeddate: drie gangen in dertig minuten. Wij zijn benieuwd!

5 steden die zich vegan walhalla mogen noemen

Eerste plantaardige biefstuk ooit

Wie vegan of vega is, maar toch stiekem een biefstukje op z’n tijd mist, heeft geluk. Want bij de kraam van Vivera (gespecialiseerd in het maken van vleesvervangers) haal je de allereerste plantaardige biefstuk ever – ter wereld! Kun je niet wachten om er één te proeven? Vanaf vandaag zijn ze al verkrijgbaar bij de Albert Heijn.

En heb je na al dit lekkers nog zin in een toetje? Sharp Sharp zorgt voor de vegan taartjes, en Professor Grunschnabel komt langs met ijsjes die gemaakt zijn op basis van kokosnoot of fruit. Voor allerlei lekkere koffies ga je naar de Babes Koffie.

Van disco tot kids corner

Tel daar vegan wijnen, een speciale kids corner én een dansgedeelte bij op, en je bent de hele dag zoet op het Veggie Festival. En als je al het eten nog wilt compenseren met iets gezonds, kun je meedoen met de Borrel Bootcamp van Vondel Gym.

Meer vegan inspiratie

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van meer leuke feitjes en inspirerende verhalen? Meld je dan aan voor de Bedrock-nieuwsbrief!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Dit is de line-up van het Veggie Festival (blok aankomend weekend maar in je agenda)
Sluiten