Rosa Bertram
Rosa Bertram Nieuws 6 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

Lidl heeft nu 3 keer zoveel vegetarische producten (inclusief eigen vegan burger!)

Waar het jaren geleden nog lastig was om als vegetariër aan je trekken te komen, wordt dat tegenwoordig met de dag makkelijker. Restaurants, cafés en ook supermarkten zijn om: vegetarisch moet (zo goed als) de norm worden als we planeet willen redden. Daarom kon ook Lidl niet achterblijven en verkopen ze per heden 3 keer (!) zoveel vegetarische producten.

En da’s goed nieuws, want zo hoef je niet langer naar speciaal naar die ene supermarkt of dure eco supermarkten voor fijne vleesvervangers. Na Jumbo en Albert Heijn doet Lidl nu ook mee. Lidl heeft nu maar liefst 30 nieuwe vegetarische producten. Zo wordt vegetarisch eten voor iedereen toegankelijk!

Dat gebeurt natuurlijk niet zomaar. Aanstaande maandag start de nationale Week Zonder Vlees. Een actie waarbij zoveel mogelijk Nederlanders vlees een week laten liggen om de uitstoot van CO2 aanzienlijk te verminderen, het welzijn van dieren te bevorderen en brengt het direct een hoop gezondheidsvoordelen met zich mee.

Om dat makkelijker te maken, deelden we al wat heerlijke, voedzame én vegetarisch recepten.

Lidl kipstukjes
Bron: Lidl Nederland

Lidl met nieuwe vegetarische producten

De nieuwe producten in de schappen bij Lidl variëren van een heuse eigen burger (Next Level Burger) tot een vegetarische kaasschelp en van een rode bietburger tot spekreepjes, maar bijvoorbeeld ook vega kipstukjes, falafel en vegetarische balletjes.

Daarmee is 21 procent van het totale aanbod aan vlees- en visproducten nu vegetarisch of vegan. Van de 27 producten zijn er 11 veganistisch en 16 vegetarisch.

Must read: Dit is al het effect als we één dag per week geen vlees zouden eten (no more excuses)

De producten worden per één verkocht, wat fijn is omdat vleesvervangers vaak per 2 verkocht worden waardoor ze relatief duurder lijken. En Lidl zou Lidl niet zijn als de prijzen laag zouden blijven. Voor de Next Level Burger betaal je €3,29.

Dezelfde textuur

Naar eigen zeggen lijkt de smaak en het uiterlijk van de vegan burger op vergelijkbare vleesproducten, aldus de supermarkt. De vegan buger is gemaakt op basis van soja-, tarwe-, en erwteneiwit.

Het vegetarische aanbod aanzienlijk verhogen is overigens niet het enige waar Lidl zich mee bezighoudt op gebied van duurzaamheid. De supermarkt heeft als doel om in 2025 alle verpakkingen 100 procent recyclebaar te maken!

Vanaf nu zijn de nieuwe producten in alle Lidl-winkels in Nederland verkrijgbaar.

Meer goed nieuws?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken (en ontvang gratis het Grote Vegan Kookboek!)

Reageer op artikel:
Lidl heeft nu 3 keer zoveel vegetarische producten (inclusief eigen vegan burger!)
Sluiten