Insecten en zeewierwraps te koop bij Lidl tijdens de duurzame themaweek

De Duitse supermarktketen Lidl zoekt elk week een ander thema uit. Waar alle producten vorige week nog draaide om Amerika, draait vanaf morgen alles om circulaire, vegetarische, veganistische én biologische producten. Hoe tof?!

Het gaat niet om wat extra groenten of een plastic verpakking minder. Nee, Lidl gaat echt all the way.

Insecten en zeewierwraps

Ontbijtgranen gemaakt van left over granen, wraps van zeewier, suikervrije snoepjes en insecten. Wait, what? Ja, je leest het goed. Vanaf 27 juni koop je er bakjes eetbare krekels of meelwormen en is de eiwitpasta gemaakt van buffalowormmeel en de granola trouwens ook.

Lees ook: Hittegolf in 35 landen: het keiharde resultaat van de opwarming van de aarde?

Verder zijn de ijsjes er deze week helemaal plantaardig (van Gigi Gelato), fijn want met deze hitte zul je ze hard nodig hebben om af te koelen. En het blijft niet alleen bij etenswaren: de sokken zijn deze week gemaakt van gerecycled materiaal, namelijk van oude visnetten! Goed nieuws, want wist je dat de mode-industrie na de voedselindustrie de meest vervuilende ter wereld is?

Dat de Lidl deze ‘Future Goods’ inlast kunnen wij dus alleen maar toejuichen, hoewel we natuurlijk het liefst zien dat de winkels er elke dag zo bij liggen.

De beste duurzame ideeën

“We willen een brede doelgroep aantrekken en bieden lokale leveranciers de kans om met hun unieke concept in de schappen van alle Lidl-winkels te liggen”, vertelt Erik van den Hoogen, senior-manager inkoop bij Lidl Nederland. Bedrijven konden hun innovatieve producten aan Lidl presenteren, daarvan werden er 12 door de supermarktketen uitgekozen.

Je vindt de producten – die worden verkocht tegen een schappelijke prijs van maximaal €4 – deze week in meer dan 400 filialen! Onze favo? De tomaten-wortelburger van Farmer&Foodie! Dus ga ‘m vooral proeven want als ‘ie goed wordt verkocht, denkt de Lidl eraan ‘m in de schappen te houden!

Luister nu ook naar Bedrock

Geef jij om ook het welzijn van de wereld en wil je graag bijdragen een mooiere plek? Dan is onze nieuwste podcast Bedrock Talks een perfecte match voor jou! Rosa en Lisanne interviewen in de derde aflevering klimaatjournalist van de Correspondent Jelmer Mommers.

Spoiler: Jelmer vertelt waar de opwarming van de aarde mee begon, dat het niet te laat is en vooral: wat wij kunnen doen. Want dat we iets kunnen doen, dat is zeker. Maar dat we dat nú moeten doen, is nog niet het gesprek van de dag.

Tip: Luister en volg Bedrock Talks via Spotify en iTunes & Apple Podcasts!

 

Geen idee wat je vandaag moet eten? Download Bedrock's Vegan Kookboek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis

Reageer op artikel:
Insecten en zeewierwraps te koop bij Lidl tijdens de duurzame themaweek
Sluiten