Rosa Bertram
Rosa Bertram Betere wereld 16 jul 2018
Leestijd: 2 minuten

Levi’s komt met een heuse ‘PRIDE’ collectie

Razendpopulair en old school kledingmerk Levi’s (going strong since 1853!) komt met een nieuwe, speciale PRIDE collectie. Levi’s is groot voorstander van LGBTQ-gelijkheid viert dat met hun jaarlijkse PRIDE-collectie.
Sinds vijf jaar komt Levi’s met een ‘PRIDE-collectie’, en dit jaar staat de jaarlijks terugkomende collectie in het teken van liefde, acceptatie, diversiteit en inclusiviteit.

I AM

Het thema is ‘I AM’ en wat daarnaast komt te staan, mag je helemaal zelf invullen. Wees wie je bent, wie je ook bent. En wees er trots op. Nederlandse bekendheid Christina Curry kreeg de eer om als Europees ambassadeur de kledinglijn te ontwerpen. Ze maakte drie verschillende ontwerpen.

Levi's pride collectie

Dit merk support de LGBTQ+ community tijdens London Fashion Week

Special: Christina’s design

Aanstaande zaterdag op 21 juli, kan je bij de Levi’s winkel in de Kalverstraat in Amsterdam een t-shirt scoren én gratis één van Christina’s design sop je nieuwe aankoop laten printen!

Heb je er één weten te bemachtigen? Laat je trots zien en spread the love door een foto te plaatsen en deze hasttag erbij te zetten: #levispride.

Vechten voor rechten

Inmiddels al elf jaar geleden, was het merk het eerste merk ooit in Californië dat een amicus curiae-brief (is een Latijnse term die letterlijk vertaald betekent het ‘vriend van de rechtbank’) met het Californische hooggerechtshof indiende ter ondersteuning van de gelijkheid van het huwelijk.

In 2014 trad Levi’s toe tot de coalitie van huwelijksgelijkheidsondersteuners om het Amerikaanse hooggerechtshof te overtuigen het recht te erkennen van alle Amerikaanse burgers om te trouwen met wie ze maar willen.

100 procent wordt gedoneerd

Levi laat zien zich écht voor de LGBTQ-gelijkheid in te zetten door honderd procent van de verkoop van de PRIDE-collectie te doneren aan twee organisaties: Harvey Milk Foundation en Stonewall Community Foundation. Beide organisaties zetten zich in voor gelijkheid.

Meer lezen over gelijkheid?

Niets meer missen van de beste content van Bedrock? Schrijf je in voor de Bedrock Weekly!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken (en ontvang gratis het Grote Vegan Kookboek!)

Reageer op artikel:
Levi’s komt met een heuse ‘PRIDE’ collectie
Sluiten