Josephine Kay
Josephine Kay Editorial 24 feb 2016
Leestijd: 4 minuten

Deze 5 boeken gaan je leven veranderen

Je bent op vakantie, slaat een boek open en kan ‘m pas neerleggen nadat je het van begin tot einde hebt verslonden. De rest van de dag, week, maand denk je aan het boek. Een boek dat zo’n diepe indruk heeft achtergelaten dat het je leven verandert. Dit zijn de zes boeken die het leven van onze collega’s hebben veranderd. Give them a try. Wie weet sta je daarna weer anders in het leven.

De Voedselzandloper van Kris Verburgh

BEDROCK’s hoofdredacteur Nina Pierson: “Tijdens mijn reis door Myanmar in oktober 2012 heb ik samen met mijn man het boek de Voedselzandloper van Kris Verburgh verslonden. Redelijk wetenschappelijke kost maar door de rust van op reis zijn kon ik het letter voor letter uitpluizen. Eindelijk snapte ik wat koolhydraten, vetten en eiwitten fysiek met je lichaam doen en hoe groot de invloed van je dieet is op je lichaam en geest. Wij waren zo gegrepen door het boek en door de logica van gezond eten dat we, eenmaal thuis, het strenge dieet voortzetten. We voelden ons beter dan ooit en besloten dat we dit met de wereld moesten delen. Zo ontstond het idee voor onze saladebar SLA.”

Nooit uitgeleerd: 6 x de beste boeken over (gezonde) voeding, het lichaam en ons brein

Getting Things Done van David Allen

CEO van Wayne Parker Kent, Slaven Mandic: “In mijn werk liep ik continu tegen hetzelfde probleem aan. Hoe drukker ik het had, des te minder productief ik werd. En als ik niets aan mijn hoofd had, ontstonden er ineens de mooiste dingen. Dat verband wilde ik beter begrijpen. Enter GTD.
Getting Things Done leerde me dat je hoofd geen plek is om dingen in op te slaan. Je hoofd is om dingen te verwerken en te ontwikkelen. En dat gaat het beste als je niks aan je hoofd hebt. Dus leert dit boek je een systeem aan te leggen dat fungeert als een soort extern geheugen. Van boodschappenlijstje tot bucketlist; alles voer je in. Klinkt vaag en enigszins maniakaal? I know. GTD-ers kunnen nogal als sekteleden over komen. Maar ik kan met recht zeggen dat het mijn leven een stuk relaxter heeft gemaakt.”

Drive van Daniel Pink

Creative Lead van Wayne Parker Kent The Agency, Mark Schoones: “Of je nu vuilnisman bent of financieel directeur van een bank; het belangrijkste is dat je met een glimlach naar je werk gaat.” Dat was zo’n beetje de stelregel in m’n opvoeding. In die zin zouden m’n ouders dit boek ook geschreven kunnen hebben. Drive gaat over hoe motivatie werkt. Over hoe je jezelf en anderen kan bewegen om beter te presteren. Over waar intrinsieke motivatie vandaan komt. Wat blijkt? Mijn ouders hadden gelijk. Gelukkig.”

Boekentip: ‘Droom groot’ over succes en geluk door Eva Jinek

De kracht in jezelf van Joseph Murphy

NSMBL’s hoofdredacteur Anna Nooshin: “Het is niet zo dat het boek zelf heel goed is geschreven. Ik heb me zelfs best geërgerd aan de zinsopbouw en het is een oud boek, dus het taalgebruik is vrij outdated. Maar het heeft wel mijn wereld veranderd omdat het me heeft doen beseffen dat ik 100 procent zelf verantwoordelijk ben voor mijn gedachten, mijn energie en mijn leven. Het boek legt de connectie uit tussen je bewuste en onbewuste geest, en dat heeft bij mij echt gezorgd voor een omslag.”

Shantaram van Gregory David Roberts

Famme’s hoofdredacteur Muriel Oonincx: “In een periode dat ik iets meer tijd had (toen ik met mijn gezin in Kaapstad woonde in 2014) werd Shantaram mij door een vriendin aangeraden. Een dikke pil van zo’n 1.000 pagina’s. Ik las hem in het Engels. De hoofdpersoon is een ongelooflijke optimist die zelf nogal wat op zijn kerfstok heeft en met een divers pluimage aan (verkeerde) mensen in aanraking komt in het arme en corrupte India. Toch blijft hij geloven dat het leven mooi is en de mens van binnen goed. Ook als alles en iedereen tegenzit. Hiermee toont hij een grote mate van vergevingsgezindheid. Ik sta zelf ook zo in het leven, maar het heeft mij er nog maar eens diep van doordrongen dat het een groot goed is om het goede in de mens (te blijven) zien. Shantaram is een spannend, indrukwekkend non-fictie verhaal van een man die de meest onmogelijke ervaringen opdoet in Bombay. Op een manier opgeschreven waardoor alle personages en India voor je ogen tot leven komen.”

Dé 6 boeken met bijzondere verhalen over jezelf terugtrekken in de natuur

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken (en ontvang gratis het Grote Vegan Kookboek!)

Reageer op artikel:
Deze 5 boeken gaan je leven veranderen
Sluiten