Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Mind 19 mei 2018

Levenslessen van een 96-jarige modeontwerpster: bekijk ‘Iris’ op Netflix

Yes, weekend! Tijd om in je joggingbroek op de bank te hangen met films en series en je verstand op nul. Of toch niet? Op Netflix vind je niet alleen dingen als Gossip Girl en Pretty Little Liars, maar ook een heleboel toffe films en documentaires die je wereldbeeld verbreden. Daarom geven wij elke week een nieuwe Netflix-tip. Dit keer: Iris. Normaal bestaat niet, weten we bij Bedrock inmiddels – maar het kostte ons wel een tijdje om daar achter te komen. En als er iemand is die dat al veel langer weet, is het Iris Apfel wel. Niet voor niets zegt ze: “I don’t have any rules, because I will only be breaking them, so it’s a waste of time.”

Dit vind je vast ook leuk: Outside Man is een hele serie aan mini-docu’s die je moet zien (je bekijkt ze op Netflix).

 

Iris

Iris is een documentaire over deze excentrieke modeontwerper, die niet alleen een voorbeeld is in haar stijl, maar vooral ook in creativiteit. Ze heeft nooit geschuwd zichzelf te zijn, en met resultaat: op 96-jarige leeftijd adviseert ze nog steeds modellen en kiest ze jurken uit.

Met al haar levenservaring zit deze vrouw vol wijsheid, misschien nog wel méér dan andere oude mensen. Een vrouw naar ons hart, dus – en een inspirerende docu voor iedereen die zijn dromen na wil jagen, ook als je níet van mode houdt.

Je kunt Iris bekijken op Netflix.

Meer documentaires op Netflix

Netflix staat vol met documentaires die je moet zien. Wat dacht je van deze 6 docu’s over bewust leven en het klimaat of één van de 8 beste food-documentaires van het moment?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Levenslessen van een 96-jarige modeontwerpster: bekijk ‘Iris’ op Netflix
Sluiten